IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini показа Huracan Sterrato за офроуд

Суперколата продългава да бъде загадка (ВИДЕО)

Италианската автомобилна компания Lamborghini показа Huracan Sterrato за шофиране извън асфалта, но засега само на снимки и видео. Загадката за „пълнежа“ остава, както датата на представянето на новата модификация на спортния автомобил и броя на серията.

 

Lamborghini Huracan

 

Видеото, озаглавено „Beyond The Concrete“ (може да се преведе от английски като „Отвъд асфалта"), показва жена шофьор, която се забавлява с Lamborghini Huracan Sterrato по пясъчни и чакълени пътища, възползвайки се от увеличения просвет, който се вижда ясно от кадрите. Крайната цел, освен демонстрация на офроуд мощ и здрав външен вид на колата, е дамата да срещне сърфист на близкия плаж, а мощното плъзгане на Sterrato по пясъка е като това на сърф, който прорязва вълните.

Huracan Sterrato е в синя камуфлажна окраска, а прототипът има малки релси на покрива. Като за пренасянето на сърф, например, така и за други неща. Също така разполага с боядисани в черно алуминиеви джанти с много спици.

 

Lamborghini-Huracan-Sterrato-New-Teaser-12

 

Lamborghini започна да произвежда Huracan през 2014 г., а този модел беше обновен през 2019-а. Според уебсайта Carsalesbase 2018-а е била годината на пик за европейския пазар, когато дилърите са продали 798 бройки. В края на миналата година резултатът е 585 коли (с 15,4% повече от „ковидната” 2020-а). През първите седем месеца на тази година клиентите са закупили 600 броя, което е с 53,5% повече от януари-юли 2021 г.

Както бе съобщено по-рано, Lamborghini Huracan няма да има пряк наследник. Според плана на производителя през 2024 г. моделът ще получи замяна под формата на хибриден наследник. В същото време компанията обеща, че преди края на жизнения цикъл настоящият спортен автомобил ще има няколко версии. Един от тях стана Tecnica, който беше разсекретен през април тази година. А вторият Sterrato сега се подготвя за дебют.

Офроуд версията на Huracan очевидно ще заимства много от концепцията, която беше представена през лятото на 2019 г. (включително допълнението към името – Sterrato, което означава „неасфалтиран“, „мръсотия“ на италиански).

 

Lamborghini Huracan-2

 

В същото време колата все още има масивни разширения на калниците, изработени от небоядисана пластмаса, допълнително осветление в предната част. Очаква се за модела с добавката Sterrato да бъде осигурена и защита на долната част на купето, тъй като тази версия е предназначена и за шофиране извън асфалтирани пътища.

По предварителни данни автомобилът ще бъде оборудван с 5.2 V10 атмосферен двигател с мощност 640 к.с., вероятно съчетан със седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Характерът на задвижването на четирите колела на Sterrato е очевиден от видеото със системата на Lamborghini, насочена към задната част, която кара дрифтирането да изглежда доста лесно, а предната ос се намесва, когато е необходимо допълнително сцепление.


 

 

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    А пък аз, ако можех да си позволя такава кола(за съжаление не мога засега), щях да умра от кеф, докато я карам. Всеки с ценностите и разбиранията си.
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Селяндур с джип ( преди 1 година )
    Хахахаххахахаха. Ламбо щели да правят оффроЙдър. Ххахахах. Ще умра от смях. Нали се сещате за какво става тази кола след снимките . Точно- за скрап.