fallback

Австралиец смени рядък Nissan Skyline за електрически Leaf

Причината за странната сделка била поскъпването на бензина

Един от представителите на Nissan за Австралия, базиран в Бризбейн, съобщи за странна размяна, на която е бил посредник. От дилърството твърдят, че техен клиент на име Бари е заменил рядък Nissan R34 GT-R V Spec II за много по-евтин и изцяло електрически Nissan Leaf. А посочената от него причина е, че вече не може да си позволи нарастващата цена на бензин.

Публикацията на дилъра в социалните мрежи бързо набра популярност, но много потребители не вярват в нея и дори я обявиха за рекламен прик. И, както изглежда, не са напълно прави, тъй като сделката изглежда доста странна. Най-малкото, защото такъм Skyline струва поне 10 пъти повече от Leaf.

„Това е като да размените унция злато за веганска салата, само защото не можете да ядете злато“, написа един от потребителите. Други пък заподозряха автомобилния търговец в измама, чиято цел е да привлече повече клиенти. Неслучайно дилърът публикува на сайта си в интернет снимка с надпис „Ти също можеш да бъдеш като Бари“, а препратката от нея е към Nissan Leaf.

Любопитното е, че в случая става въпрос не само за Nissan R34 GT-R V-Spec II, а за рядката версия на Nür, посветена на легендарната писта „Нюрбургринг“. От нея са произведени едва 1003 бройки, като 718 от тях са V-Spec II. Преди година такъв Skyline GT-R с пробег от 10 км беше продаден на търг за 549 000 долара.

fallback
  • #6
    Иван Димитров ( преди 1 година )
    Има такива - В 1990 г. един- /няма да казвам какъв/ имаше Мерцедес 1955 г. , замина с него за Германия и го замени за една 124 - на! А се правеше на много тарикат.
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    Какъв ***, предполагам са му бутнали доста под масата да направи такава смешна реклама.
  • #4
    Докторс ( преди 1 година )
    *** пропаганда.
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    В Австралия цената на бензина в лева е 2.10 летър при в пъти по-високи доходи. Сигурно скоро ще има и контрареклама "немец замени Тайкан Турбо S за хибриден Ярис заради цената на тока" :D
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Нема начин, да смениш лимитрана серия автомобил, за електрокар и да се оправдаш с цените на горивата. Евтина реклама е това.
  • #1
    Propov ( преди 1 година )
    Абе я не ни вързвайте с такава евтина и *** реклама. Факта, че журналята разпространяват такива "новини" е буквално обиден за читателите. Много ясно, че историята е скалъпена за да е сензационна и да залее света. Ама това не е новина а измама с цел неоснователно облагодетелстване. И всеки който препубликува тази измама е съучастник в нея.
fallback
Последни