fallback

Lincoln показа своята дръзка визия за бъдещето

Model L100 Concept EV е концепция за напълно автономен автомобил

Този автомобил изглежда като пристигнал от друга планета. Красив е, нали! Всъщност това все още не е автомобил, а концепцията Model L100, представена от американската марка Lincoln, информира Insideevs.

 

 

Не се знае, дали някой ден наистина ще има такъв автомобил, но ако има – то няма да бъде за шофиране. Идеята е като напълно автономно превозно средство Lincoln Model L100 Concept EV да вози пътници в луксозна обстановка. И ако се съди по тази обстановка, то тези пътници ще бъдат изключително отбрани и задължително богати.

Но това е за бъдещето, сега освен футуристичен външен вид, няма данни за технически параметри. От Lincoln възнамеряват до 2026 г. да пуснат пет електрически превозни средства, които ще заменят някои от настоящите модели. L100 е втората електрическа концепция, която Lincoln показа тази година. Първата бе през април - Star.

 

 

Превозното средство е трудно да се категоризира, но същевременно развива визията на Lincoln за мобилност в бъдещето. Наречен е L100 в чест на 100-годишнината на компанията, а моделът е едновременно предвестник на бъдещите Lincoln и пазител на традицията. Дизайнерите черпят вдъхновение от Lincoln Model L от 1922 г. - инженерен пробив на своето време, създаден, след като марката е включена във Ford.

Авангардният изглед на Model L100 е безспорен - аеродинамично тяло, сгъваем покрив, интериор без волан и педали и система, която комбинира светлинни елементи и екрани, за да създаде специална атмосфера. А и отварянето е уникално.

 

 

Покривът, комбиниран със задното стъкло, е изцяло стъклен, а вратите се отварят срещу посоката на движение и заедно с осветителната техника участват в програмата за „добре дошли“, отваряйки колата като кутия. Система, базирана на изкуствен интелект, следи движенията на човек с помощта на сензори и GPS. Приветстващата „симфония“, както я наричат от Lincoln, продължава вътре с гигантски цифров панел, вграден в пода, както и друг екран, разположен в централната част. Автомобилът използва само устойчиви материали като рециклиран велур, както и метална боя и акрил, вместо хром.

Тъй като концепцията е засега само дизайнерско изпълнение, компанията не разкрива подробности за електрозадвижването. Отбелязва се само, че L100 използва някакъв вид батерии от ново поколение, които ще „променят правилата на играта“.

 

 

„Тази концепция ни позволи да проектираме ново изживяване, което е необременено от минали ограничения и представлява еволюция на нашите принципи за полет. L100 е превозно средство, което изглежда като изваяно от вятъра, движи се без усилие и сякаш триенето не съществува", казва Кемал Курич, директор по дизайна в Lincoln.

 

 

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Като прочетох името на директора: Кемал Курич и си рекох: Ахаа, ясно значи!!
fallback
Последни