IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf R срещу Audi S4 – конските сили не са всичко

Вижте едно по-нестандартно състезание между двата модела (ВИДЕО)

VW Golf R и Audi S4 не са директни конкуренти, но това не попречи на екипа на Edmunds да организира едно любопитно състезание между тях. То не е от обичайния вид за ускорение и последвало спиране, а представя U-Drag. В случая двете коли ускоряват, правят обратен завой и се връщат там, откъдето са потеглили.


гуми


Факт е, че Audi S3 седан би бил по-подходящ съперник на Golf R, но все пак е интересно как се справят двата автомобила на ускорение. С предимство от 34 к.с. и 100 Нм по-голям въртящ момент луксозният седан би трябвало да има предимство, но той е с 221 кг по-тежък от Golf R. Трансмисията също играе важна роля, като хечбекът ползва скоростна кутия с двоен съединител.

Въпреки че S4 е по-универсалната от двете коли, Golf R определено е по-динамичен и това го прави по-вълнуващ за каране. Разбира се, хот-хечът не би по-могъл да се сравнява с Audi RS4 Avant, например, които извежда нещата на едно по-високо ниво по отношение на производителност, динамика и практичност.



Резултатът от състезанието, организирано от Edmunds, не предизвиква спорове, тъй като като Golf R несъмнено е по-бързият автомобил. В първата обиколка хечбекът печели въпреки по-бързата реакция на S4 Sedan. Времето на Golf R на 1/4-миля е 13,1 секунди, докато S4 е с 0,2 секунди по-бавен. Пълното състезание продължава 36,4 секунди за VW срещу 37,3 секунди за седана на Audi.

Снимка и видео: Edmunds


0 от 500