fallback

DeLorean показва три нови концепции от въображаемото минало

Компанията представи и реален прототип на седан от 80-те години

Популярната през миналия век компания DeLorean, добила известност покрай филмите от поредицата "Завръщане в бъдещето" обяви на свой ред завръщане на автомобилната сцена. Това ще стане с електромобила Alpha5, който бе показан през май и който се очаква на пазара още тази есен, в лимитирана серия.

Но дали атрактивната марка ще представи и други свои модели? Преди дебюта на Alpha5, изпълнителният директор на DeLorean Motor Company Йоост Де Врайс спомена други концепции. И сега ще разгледаме Alpha2, Alpha3 и Alpha4, макар и по доста странен начин и то абсолютно измислен, в алтернативна времева линия.

Отидете на уебсайта на DeLorean и ще намерите раздел с надпис „нашето пътуване“. Щракване или докосване ще ви отведе до пътуване назад във времето, което ще признаем, че е доста атрактивно, като се имат предвид емблематичните връзки на марката с франчайза „Завръщане в бъдещето“. От друга страна, ако искате да покажете куп нови концептуални автомобили DeLorean на обществеността, да станете креативни с алтернативна автомобилна времева линия е интересна идея.

И точно това прави рестартираната компания, започвайки с DeLorean Alpha2 от 90-те години (на водещата снимка). Представен като „пълно отклонение от наследения дизайн на DMC-12“, няма как да не забележим нюанси на C4 Corvette в това малко купе. Може би това е направено нарочно, тъй като от DMC казват, че Alpha2 е представен през 1996 г. в самия край на поколението C4. Разбира се, всичко това е част от измислената времева линия, използвана при представянето на тези концепции. За да не забравяме, оригиналният DMC фалира през 1982 г.

Alpha3 представлява футуристичен седан от първото десетилетие на нашия век, като в алтернативната вселена на DeLorean е представен през 2006 година. И не само, че стилът му няма нищо общо със седаните от онова време, но задвижването е изцяло електрическо, с което компанията "изпреварва" Tesla с 6 години.

Атрактивният седан, освен с електрическа трансмисия, разполага и с масивни отварящи се нагоре врати тип "крило на чайка" не само за водача и предния пасажер, но и за пътниците на втория ред. Плоският му покрив с пресечена задна част излъчва атмосфера по-скоро на фастбек или комби спрямо тази на седан.

Ето че логично идва ред и на SUV-модел от DeLorean. В алтернативната времева еволюция на компанията сме преминали към 2013 година, където електричеството все още задвижва колелата. В случая на кросоувъра Alpha4, обаче, това става с помощта на водородни горивни клетки.

Няма какво толкова особено да се сподели за дизайна на високопроходимия модел, освен, че предните врати са стандартни, а задните са тип "крило на чайка" (здравей Model X!). За добро или лошо, страничният профил на измисленото возило напомня за този при Fisker Ocean.

Извън тези измислени машини, трябва да споменем и още една концепция, която е всъщност истинска част от наследството на DeLorean. Става въпрос за прототипа DMC-24, създаден през 1982 година като елегантен четириместен седан с клиновидна форма и дори стига до етапа на пълноразмерен и функционален модел. Може да се каже, че това е била оригиналната Alpha, но с фалита на компанията през същата година, развитието на този интересен модел никога повече не напредва.

Сега, големият въпрос е дали някой от тези "нови концепции от миналото" ще се появи извън рендерните изображения. През април от DMC заявиха, че ще представят няколко автомобила на събитието Pebble Beach в края на август. Дали ще видим "живи" версии на тези прототипи или различни варианти на Alpha5, предстои да разберем.

Повече изображения на концепциите DeLorean Alpha вижте в галерията:

fallback
  • #1
    Електричар ( преди 1 година )
    Тия ДеЛореан явно са македонци. Измислят си история, каквато нямат.
fallback
Последни