fallback

Китайци пускат автономна кола с 20-годишен шофьорски опит

Технологичният гигант Baidu планира да „наводни“ страната с този безпилотен автомобил

Има автомобили, които скоро едва ли ще видим у нас, но по света се правят. Колкото и причудливи и дори странни да ни изглеждат сега. Поредният такъв електрически модел, носещ името Apollo RT6, беше представен в Китай.

На пръв поглед той не се различава от обикновените,. но всъщност това не е така. Най-малкото колата ще върви без намесата на човек, като ще бъде оборудвана с 12 камери, които са предназначени да заснемат и анализират ситуацията около автомобила.

Китайският технологичен гигант Baidu, който представи Apollo RT6, планира да използва продукта за таксиметрови услуги. От компанията смятат, че ниската цена на автомобила от около 37 000 долара, наполовина от предишния подобен, ще им позволи догодина да „наводнят“ страната с десетки хиляди машини. Плановете са до 2025-а услугата да обхване 65 китайски града, а до края на десетилетието техният брой да нарасне до стотици.

Apollo RT6 е автономен автомобил с ниво, което не изисква човешка намеса за управлението му в нормални ситуации. Китайските власти все още не са одобрили пускането на модела по пътищата на страната, но компанията уверява, че автопилотът е сравним с човек, който има 20 години шофьорски опит.

Може да се каже, че Baidu е китайската версия на Google и подобно на американската компания инвестира много в разработването на различни технологии. Сегашната цел на Baidu е да стане производител на автономни автомобили. Освен това фирмата планира да направи тези коли достъпни за всички.

 

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    Във всяка кола под предния капак има вграден китаец с 20 годишен шофьорски опит.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Да, естествено, няма нищо общо между парника и парниковия ефект. Какви сте разбирачи само.
  • #3
    смех ( преди 2 години )
    Аналогията между парников ефект и парник е като между совалка и каруца и двете се движат и до там
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Не можете да загреете за парниковия ефект и няма никакъв шанс да загреете какво точно прави компютърната наука. Но истински забавната част е, че всяка псувня и подигравка към Тесла сега ще трябва да пренасочите към китайците. Или да говорите дивотии за Тесла, докато хвалите китайците, което си чиста шизофрения. Третият вариант е просто да си мълчите.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Т.е. зад всяка кола има по един китаец с 20 години шофьорски опит, който върте кормилото в офиса ;)))
fallback
Последни