fallback

Полицията в Чехия ще лови нарушителите с BMW 540i xDrive Touring

Органите на реда получават 70 бройки от мощното комби (ВИДЕО)

Автопаркът на чешката полиция търпи основни подмяна, като старите модели отстъпват място на нови, по-мощни комбита BMW. Органите на реда получиха първите десет от общо седемдесет автомобила BMW 540i xDrive Touring, които ще се използват за наблюдение на трафика по пътищата и магистралите в страната.

Автомобилите са оборудвани с две ANPR камери, които измерват скоростта на засеченото превозно средство и го идентифицират въз основа на функция за разпознаване на номера. Камерите са монтирани пред и зад полицейския автомобил. Системата записва видео кадрите, както и индивидуалните измервания и ги съхранява.

Вътрешната SSD-памет съдържа изображения на автомобила, заснет в движение, неговия регистрационен номер, GPS позиция, начална и крайна дата и час на измерването, скорост, зададено ограничение на скоростта, име на дежурния служител и други данни.

По този начин полицията събира данни за борба с нарушителите на ограниченията на скоростта. Автомобилите на BMW разполагат и с ново специално устройство за звуков сигнал, както и със задължителнтото полицейско оборудване. Те са подготвени и за преследване на нарушители с висока скорост, ако се наложи такова.

Под капака BMW 540i xDrive Touring е поставен 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра, развиваш 338 к. и 450 Нм, който е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Това прави комбито достатъчно бързо, за да настигне повечето коли на пътя.

От първите десет броя, предадени на полицията от дилър на BMW в Прага, пет са в отличителните полицейски цветове и пет са боядисани в тъмни цветове, за да не се открояват в трафика.

Чешката полиция ще получи общо 70 нови BMW 540i xDrive Touring, като 40 ще носят „униформа“, а останалите ще действат под прикритие, за да залавят нарушители на ограничения на скоростта и опасни шофьори.

fallback
  • #5
    /:\ Lancista /:\ ( преди 1 година )
    Само не мен ли ми се струва странно, че частна авто къща се занимава с полицейски патрулки? Вижте регистрационните табелки! xD
  • #4
    Нина ( преди 1 година )
    Да защо да не.Имат пари,и средства купуват.А ние какво имаме счупени Опели,и Шкоди където не стават за гонки.
  • #3
    Largo ( преди 1 година )
    Намерили какво да вземат Баварец комплексарец и ще ми е много интересно ако подгонят посред зима на сняг някой с шведска кола която е супер стабилна на сняг и по завийте ще стане интересно как комплексарец ще поднася като пиянде а шведската кола ще ги направи сами да си приказват
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    на ченгетата ролкови кънки или тротинетки може и куолелета а най добре пещаци с кубинки
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Безсмислена кола но данъкоплатците плащат на немските гуши като имановце ше има и кой да ги стриже
fallback
Последни