fallback

Aurus направи и електрически мотоциклет

Merlon ще има мощност от 190 коня и ще изминава 200 км с едно зареждане

На продължаващото международно изложение Innoprom в Екатеринбург НАМИ разкри някои подробности за електрическия мотоциклет Aurus Merlon (името на модела идва от бойниците на крепостна стена), който, както се оказа, вече се тества усилено. Ето какво пише в материалите на НАМИ:

„Прототипът на мотоциклета има завършен външен дизайн. Фиксирани са ключови технологични, компоновъчни и ергономични решения, а експериментална партида от мотоциклети е подложена на пълен цикъл от тестове."

При проектирането на новия мотоциклет са взети предвид изискванията за основната цел - ескортиране на кортеж от висши служители на държави и дипломатически мисии. Готовата експериментална партида Aurus Merlon, както вече стана ясно, е предназначена основно за придружаване на висшите служители на страната.

В бъдеще електрическите мотоциклети ще се появят в свободна продажба, но определено няма да впечатляват с демократични цени. Основните ползватели на мотоциклета вероятно ще си останат Министерството на извънредните ситуации и Министерството на вътрешните работи на Русия.

Електрическият силов тракт на Aurus Merlon се състои от един електродвигател с мощност 190 конски сили. Той набира първите 100 км/ч за 3.7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200 километра в час.

Капацитетът на батерията не е известен, но с едно зареждане мотоциклетът може да измине приблизително 200 километра. Разработчиците са особено горди, че мотоциклетът безпроблемно издържа на температури до -25 градуса по Целзий.

Ще припомним, че по-рано се появи информация, че руският Aurus разработва алтернативни изцяло електрически силови трактове за своята гама. Първите електрически превозни средства на марката може да се появят още през 2024 година.

fallback
  • #9
    ogog ( преди 1 година )
    # 5, със 100% сигурност съм имал повече от тебе.
  • #8
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Ще, ще......Един прототип на Лада извадиха и путин не можа да му отвори багажника.....Нека новия Москвич пуснат първо, да видим как е, пък после ще чакаме новия Иж Юпитер.....
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    До 2,за да го купят от японците,те трябва да го произведат,а за да го произведат японците им трябваат продуктите за това производство от Русия.А,сега сметни кой ще може да произвежда без проблеми сам и кой ще блее като овца на заколение.До преди спец операцията бе лесно,за да не се набага да се открива топлата вода наномо.Сега това се налага и руснаците ще си я открият,а вие ще я загубите.
  • #6
    Анонимный Аноним ( преди 1 година )
    #2 ще ви разкрия ужасна тайна-всичко, което изброихте, се произвежда в Русия. И ако благодарение на западната пропаганда смятате, че в Русия не се произвежда нищо освен нефт и газ, тогава отворете сайта на заводы.рф и вижте колко произвежда Русия! България не произвежда и 1% от това!
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    3-ти кой мотор нищо не харчи не стана ясно? Ти мотор имал ли си, карал ли си някога? Мотоциклет с ДВГ с размери, като този от статията има разход 5-6/100 при двигател 900-1000 кубика, а ако е с двигател 1200-1500 куб.см. ще има разход над 6/100. Моторите харчат колкото кола, когато са големи. Единствено малките и с по-слаби двигатели харчат малко, нотезив случая няма да са такива. Така, че от електрически мотори има нужда. Лидер са марката Zero. Карал съм и са страхотни, но цената е висока.
  • #4
    Вин ( преди 1 година )
    Нагледахме се на "безаналогови" Лади, Камази, Ауруси и други инженерни шедьоври от тях, на пазара кога и на чий пазар ще се продават?! Лодкарите по морете викаха: "Който не е виждал делфините, ще ги види пак"!
  • #3
    ogog ( преди 1 година )
    добре е че има BMW RT и Harley Pan American че да има от къде да се гепи.
  • #2
    не става ясно ( преди 1 година )
    Откъде ще си купуват електродвигателите,спирачките,окачванията,батериите,електрониката?Ясно е,че руснаците ще произвеждат тенекиите.А горните неща,за които руснаците нямат производствен капацитет явно ще се купуват от японски производители,но чрез подставени фирми,защото японците наложиха тотално ембарго на Русия.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Когато цената няма значение, всеки инженер може да постигне невероятни неща.
fallback
Последни