IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault намери нов пазар за Sandero

Компанията ще инвестира 375 млн долара във версията за Южна Америка

Напускането на руския пазар нанесе сериозни финансови загуби на Renault, който трябваше да се откаже от продажбите на някои популярни модели. Един от тях е Sandero, който в Европа се продава под марката Dacia, но в Русия се предлагаше като Renault.


Dacia Sandero


На Стария континент обаче клиентите могат да си купят последното поколение на модела, в Русия се предлагаше предишната генерация, а новата трябваше да излезе през тази година. При новите обстоятелства обаче французите трябва да търсят различни решения и те са ориентирали към Бразилия, където Sandero би трябвало да се радва на голямо търсене.

За целта, Renault ще инвестира около 375 млн долара в разработка на нов модел. Средствата ще бъдат използвани за приспособяване на модулната платформа CMF-B и на 1,0-литров трицилиндров турбо двигател, които ще се използват за бразилското Sandero.

Представител на компанията коментира, че Латинска Америка е от „огромно значение“ за Renault Group и тази инвестиция ще позволи предлагането на нов продукт в съответствие с глобалната стратегия на френския производител. Новият кросоувър на Renault ще се сглобява в завода на марката в Сао Жозе дос Пиняйс, като ще бъде електрифициран.

Според изданието Motor1, бразилското Sandero ще използва за основа европейския вариант на Dacia. На местния пазар кросоувърът ще се настани между моделите Kwid и Duster.


0 от 500