IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2000 коня и под 2 секунди от 0 до 100 км/ч: идва най-бързият SUV

По права линия тази грамада ще надбяга и най-мощното цивилно Ferrari

Най-бързият SUV на планетата към момента е Tesla Model X Performance, която разполага с 680 конски сили и може да се изстреля от място до 100 км/ч за едва 2.9 секунди. Това слага в малкото й джобче дори повечето съвременни хиперколи - е, стига да ги сравняваме по еднократен спринт по права линия. Съвсем скоро обаче дори и Model X ще изглежда като каручка в сравнение с новия крал на скоростта при SUV моделите.
    
      
Drako Dragon
      
       
Името му е Drako Dragon и ще бъде представен официално малко по-късно тази година. Но производителят - калифорнийската Drako Motors - вече показа няколко предварителни визии на автомобила и оповести техническите данни: 2000 конски сили, 1.9 секунди от 0 до 97 км/ч и над 320 км/ч максимална скорост.

Макар и само тийзъри, разпространените кадри показват достатъчно, за да добием представа за външния вид на бъдещия най-бърз SUV в света.
    
      
Drako Dragon
     
       
Дизайнът е дело на Лоуи Вермеерш, бившия директор по стила на Pininfarina, и включва отварящи се нагоре врати тип "чайка". Вермеерш създаде и GTE, първия модел на Drako Motors - спортен суперседан с 1200 коня на базата на злополучния Fisker Karma. От него компанията ще произведе 25 бройки на цена 1.3 милиона долара парчето. За цената на Dragon засега не се казва нищо, но най-вероятно тя ще е съпоставима с тази на конкуренти като Lamborghini Urus, Aston Martin DBX 707 и бъдещото Ferrari Purosangue.

Dragon ще е изцяло електрически автомобил, с по един двигател за всяко колело. Те ще се захранват от иновативна батерия собствено производство. Голяма част от конструкцията ще е от въглероден композит, за да се компенсира високото тегло на батерията.
  
    
Още снимки на Drako Dragon и GTE вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500