IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20 популярни мотоциклета отиват в историята

Водещите японски компании спират производството им още през тази година

Японските производители контролират около 40% от продажбите на мотоциклети в света. А решението им да спрат редица популярни модели може да навреди на целия пазар, съобщават медиите в страната.


мотоциклети


Водещите компании от Япония планират постепенно да спрат производството и предлагането на 20 модела още през тази година. В момента „Голямата четворка“ (Honda, Yamaha Motor, Suzuki Motor и Kawasaki Heavy Industries) произвежда приблизително 190 модела мотоциклети, но до началото на 2023 г. техният брой ще остане 170, като „оцелелите“ ще получат модернизирани двигатели или ще преминат към електрическо задвижване.

Honda, например, вече заяви, че до 2040 г. всички нейни мотоциклети ще имат електрически двигател. Един от моделите на марката, който ще бъде спрян, е бестселърът от 90-те години CB400 Super Four. Същата съдба ще имат и машините от серията Gold Wing.

Друг производител – Yamaha, ще спре да продава два модела от своята водеща серия FJR1300 tourer. А Suzuki ще се откаже от едно от най-популярните предложения в средния клас - GSX250R.


0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    От село ( преди 1 година )
    Карам 125куб моторче, гори ми 2,5л/100км. За какво ми е колата? - 2т. желязо напред-назад???
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Марков ( преди 1 година )
    Когато казахте за яйцата се досетих за един буркан с компот от малини върху покрива на ревящо бяло БМВ под нашия блок. Красива гледка.
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Bai ( преди 1 година )
    Всеки мотор от завода излиза с приличен звук. После разни *** им кормят заглушителите и си мислят че са голямата работа. И са качили 50 коня от спортния китайски ауспух.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Гатю ( преди 1 година )
    То пак добре, че само яйца са били.
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Това пък кой ти го каза? Един такъв който си мислеше, че и ние като него се радваме на звука от форсирането на осмака посреднощ, получи няколко яйца върху автомобила от терасата.
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А що за колите да може дразнещ звук а за моторите не
  • #1
    26 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И там света минава на ток. По-доброто решение. Всеки един моторист ще е тотално разочарован от липсата на звук, но на всеки един моторист ще има поне 1000 доволни от липсата на същия този звук. Особено в 3:00 през нощта!