IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla увеличи цените на моделите си по цял свят

Китай забрани електромобилите на Мъск в града, в който заседава правителството

Американският производител на електромобили Tesla отново увеличи продажна цена на своите модели, като причините са увеличените разходи за производство и покачващата се инфлация. Увеличението ще засегне пазарите в свят, което не е добра новина на фона на цялата икономическа несигурност и дългите опашки от чакащи да си купят нова кола.


Tesla


След скорошното повишаване на цените в САЩ и Канада, Tesla прави същото в няколко държави от Европа, Китай, Австралия, Южна Корея и Япония. Промяната ще засегне най-популярните модели и модификации, предлагани от американския производител, като скокът на цените е подобен на този в САЩ.

В Германия, например, Model 3 Long Range AWD вече струва 2500 евро повече, докато при версията Performance увеличението е с 1500 евро. Най-популярният модел в Китай - Model Y Long Range, поскъпва с 2600 евро, докато в Австралия промяната на цените засяга Model Y във версиите RWD и Performance, като тя е около 2700 австралийски долара (около 1300 евро).


Tesla


В същото време властите в Китай взеха решение да забранят моделите на Tesla в района на грай Бейдехе от 1 юли, съобщава агенция Reuters. Причината е, че в популярния морски курорт ще се състои закрито заседание на правителството на страната, като властите се опасяват, че електромобилите на Tesla могат да бъдат използвани от чужди разузнавателни служби за събиране на информация.

Управата на града все още не е потвърдила забраната, но в социалните мрежи се появиха снимки, на които полицаи извеждат автомобили на Tesla от определени райони. Говорител на органите на реда коментира, че „ограниченията ще бъдат въведени съвсем скоро“, като се очаква те да бъдат в сила около 2 месеца.


Tesla


Засега не е известна датата на правителственото заседание в Бейдехе, но подобна мярка беше въведена преди няколко седмици в друг град – Ченгду. Това стана по време на посещението на китайския президент Си Дзипин. По-рано властите забраниха и на собственици на Tesla да посещават военни бази или квартали, в които живеят военни, тъй като се притесняват, че инсталираните в електромобилите камери могат да бъдат използвани за шпионаж.


0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ама как така ве? Нали електричките все по-достъпни щяха да стават и цените им да падат, а те все се качват. Тока и той скъп. А на китайците евала. Усетили са се какви шпионски коли са Тесла и поради тази причина не ги допускат на определени места.
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Съвсем случайно, в Норвегия наложиха данък на електричките....Съвсем случайно ги зарибиха и после им го наковаха....
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Държавата за момента си затваря очите защото всяка кола по-скъпа с 20 хиляди се плаща съответното ДДС върху горница та. Ако от една Корса на 12хил евро са 2400, на една тесла сгъва 10бинки
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    М да а ( преди 1 година )
    Тесла ги шпионира, ама ние трябва да вярваме че китайските комуникационни технологии произведени от държавни фирми са напълно почтени и лошия Тръмп ги погна от скука
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 14 ( преди 1 година )
    Ее как ти не знаеш ли че Африка и лятиносите са "много важни" пазари забравил е да спомене Пакистан, Бангладеш и Русия там балъци няма само умни хора. Нещо се е объркал за САЩ, Ианада и Европа не за друго просто пише без да го интересува дали е вярно
  • #13
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И как точно аргументът ти доказва, че не са търсени, като всяка произведена електрическа кола се продава? Грешка - всяка непроизведена кола за следващата година се продава?
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Стига глупости търсени били Я виж статистиката на най продаваните иоли в Сащ Ианада и Мексико какви са да не говорим какво се търси в Близкият Изток Европа Африка и Лятинска Америка
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само показва колко голямо е търсенето на Тесли и колко далновиден беше Мъск да се бори с всеки щат и всяка държава, за да продава по Интернет и сам да си определя цените.Само ще напомня, че в някои щати директната продажба все още не е позволена и в момента там дилърите тъпчат яко кореми, без реално да правят нищо, а производителите се чудят как да направят малко печалба.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    де го дъртиту? ( преди 1 година )
    да се изрука юнашката в защита на теслите и тем подобните!
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 1 година )
    На тея колко по им пада качеството, толко повече вдигат цените! Дето се вика - докато има балъци, тарикат-мъскчетата нямат свършване.