IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault почете култовото Clio Williams със специален Megane E-Tech

Легедарният хот-хеч си остава един от най-забележителните модели в класа

Решението на Renault да трансформира Megane в електрически SUV, като същевременно премахне своето подразделение R.S. определено не се хареса на много от феновете на марката. За щастие, френският производител не е забравил напълно историята на създаването на някои забележителни автомобили и показа специален Megane E-Tech, вдъхновен от емблематичното Renault Clio Williams.


Renault


В света на хот-хечовете Clio Williams се счита за едни от най-култовите модели. Всъщност, при появата си през 1993 г. той променя до голяма степен разбирането за такъв автомобил. Под преработената му каросерия е поставен 2,0-литров атмосферен двигател с 4 цилиндъра, чиято мощност е 145 к.с. при 6100 об/мин, а и въртящият момент - 175 Нм при 4500 об/мин. Едновременно с това е ревизирано и окачването, което прави това Clio един от най-прецизните и приятни за каране хот-хечове.

За да отбележи Clio Williams, Renault представи специален Megane E-Tech с дизайн, вдъхновен от култовия модел, който се откроява и днес, благодарение на тъмносиньото си покритие и контрастиращите златни джанти. Специалният Megane E-Tech е в същия нюанс на тъмно-синьо и е украсен с някои златни акценти.


Renault

Разбира се, новият Megane E-Tech няма нищо общо с Clio Williams, ако изключим емблемата. Електромобилът е изграден на същата CMF-EV платформа като Nissan Ariya и се предлага в конфигурации със 129 к.с. и 215 к.с. От Renault посочват, че батерията с капацитет 40 кВт/ч стига за пробег от 299 мм, докато по-голямата – с 60 кВт/ч, осигурява до 470 км.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пепи пепи ( преди 1 година )
    Малката батерийка позволява до 300 мм пробег, което си е 30 см. пробег, или разстоянието, което един *** изминава за няколко минути. Лазещ пияница по земята може да си направи драг състезание срещу такова рено и би трябвало да спечели.
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    'тъмно-синьо' - Пепиии, Пепиии, изкарай един бърз глокс по български, моля те.