IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Конкурент на Tesla Model 3 беше разграбен за 6 часа

Китайски производител получи над 22 000 поръчки за електрическия си седан

В Китай започна приемът на поръчки за новия електрически седан BYD Seal, проектиран да се конкурира с Tesla Model 3. Само за 6 часа компанията-производител получи 22 637 заявки за автомобила, чиито дизайн е дело на бившия художник на Audi – Волфганг Едер.


BYD Seal


Любопитното е, че BYD планира да произвежда не повече от 5000 бройки от Seal на месец, което означава, че някои от клиентите ще трябва да чакат поне 4 месеца за доставка на автомобила. Седанът е с дължина 4,8 метра, което означава, че е по-голям от Tesla Model 3, като е изграден на платформата 3.0. Тя е собствена разработка на китайската компания.

Предлагат се три модификации по избор - две със задвижване на едната ос и едно задвижване на всички колела. В първия случай електрическата кола е оборудвана с двигател с мощност 204 к.с. на задната ос и батерия от 61 кВт/ч (запас на мощност от около 550 км).

Във втория има електродвигател с мощност 313 к.с. сили и батерия с капацитет 83 кВт/ч (700 км без презареждане). Топ-версията е оборудвана с два електромотора (218 к.с. отпред и 313 к.с. отзад) и същата батерия от 83 кВт/ч. Известно е, че такъв Seal изминава 650 км с едно зареждане и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди.

Цените на модела започват от 212 000 юана (29 900 евро). За сравнение, Tesla Model 3 Performance в Китай се продава за 349 900 юана (49 500 евро). Засега няма ясно дали Seal ще се продава и в други държави, но китайската компания иска да построи завод в Узбекистан.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Азис ( преди 1 година )
    С този темп ще настигнат продажбите на Tesla Model 3 след 40 години.
  • #5
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Хари ( преди 1 година )
    намалете километрите с 50% и може да нацелите пробега...
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Иванов ( преди 1 година )
    Браво на китайците..Да покажат че Тесла както Айфон не са най добрите..а са най предлаганите..Тесла е с дизайн дървен и вътрешен дизайн е смотан..
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 1 година )
    Очудващо добъра кръстоска между тесла и рено меган. Колата изглежда добре.
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Пишеш простотии от симпатия към комунистите или незнание. Китайските фирми както всички (макар например Тесла директно да плаща 0 цента за рекмама) също имат маркетинг и целят печалби в BYD някои от най-големите акционери са западни фондове а фирмата правеща най-продавания електромобил в Китай - Хонгуанг е 44% на GM
  • #1
    32 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На добър час на китайските производители, всички останали да си ходят с наглите си маркетнингови стратегии, следгаранционно и гаранционно рекетиране, Нокиа ви чака да се присъедините.