IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Stellantis дава 1.9 милиарда евро бонус на работниците си

Новата група надмина очакванията за печалба през първата си пълна година на пазара

Новата група Stellantis подобри собствените си прогнози за печалба през първата година от съществуването си, стана явно от официално комюнике. Веднага след него акциите на концерна, създаден от сливането на PSA и FCA, поскъпнаха с 6.5%. Компанията обеща да разпредели и рекорден бонус между служителите си.
 
 
Карлос Тавареш, Stellantis
   
    

Ръководената от Карлос Тавареш група отчете 11.8% марж на печалбата за изминалата година, доста над фиксираната цел от 10% (през 2020 усреднената печалба на PSA и FCA бе едва 6.9%). Основен принос за това имат реализираните синергии между отделните доскоро компании, които са спестили около 3.2 милиарда евро разходи, както и северноамериканското поделение на бизнеса. "Резултатите доказват, че ние изпълняваме обещанията си", коментира Тавареш. Само след няколко дни той ще представи и новия стратегически план за следващите пет години, в който основен приоритет е активизация на китайския бизнес на групата. Това и растящите цени на суровините са главните предизвикателства пред компанията. Според анализаторите тя не е особено уязвима от очакваните санкции срещу Русия.
 
 
Stellantis, печалба, 2021

Най-доходният бизнес на Stellantis е в Северна Америка, където продажбите на Jeeр и Ram са донесли марж от 16.3% - рекорд в историята.

До момента Тавареш е оповестил 30 милиарда евро инвестиции в електрификация, създал е стратегически съюзи с Amazon и Foxconn, и е представил планове за пет нови завода за батерии с контролиращо участие на групата.

Мениджмънтът на Stellantis обяви също, че ще изплати 1.9 милиарда евро бонуси на служителите си на базата на резултатите за 2021. Това е със 70% повече, отколкото през 2020.


 

0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Е къв да си ( преди 2 години )
    Ми дембел си
  • #29
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    дембел ще викаш на родата; пий ляковете
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И кой я поръчвя тая музика бе дембел БМБ с пари от наще данъци той в джипка другите у тролея много гениално за Нобел ама за Мир
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Същия, който поръчва и музиката, но ми омръзна това тролене. Безсмислени въпроси на малки деца.
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И кой го плаща електричеството за производство на фотопанелите тоя с 10лв вв панелката
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Склонен съм да се хвана на бас, че дори къщите ви не са измазани отвън. Говоря за елементарна мазилка. Оттам ви е трудно да загреете какво адежеба става ако си сложите дори и само колектори за топла вода и от пролетта до есента не плащата за тази топла вода. Трудно е. Явно мисълта, че в България има хора с много пари ви фрустрира жестоко. Дадох повече от 60 хиляди за 30 киловата соларни панели, но те отдавна се избиха. Мога да кажа същото и за останалите неща. Без електричките.
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    5 киловата соларни панели, другите материали и труда ти е около 12-15 бона. Слушай си сам тъпотиите. Бас се хващам, че дори не знаеш колко пари даваш всяка година за ток, вода, парно( ако ползваш), газ ( ако ползваш) и горива. Не искам да съм лош пророк, но ако бензинът и дизелът станат 10 лева литъра няма да имате пари да мърдате от панелките.
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Добър съвет! Комбинираното използване на слънчеви колектори със слънчеви панели, с правилния избор на параметри, намалява разходите за топлинна енергия за производство на топла вода с до 61%. Ама и това не си го чувал, нали?
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Сега цената на киловатчас за тези батерии е около 800/900 долара. Преди беше по-скъпо. Но след като сте бедни и това е единственият аргумент против, така да е. Бедни сте. И ще си останете бедни.
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    невроните в кухата ти тиква имат загуби