fallback

Maserati показа още от конкурента на Porsche Macan

Премиерата на кросоувъра Grecale ще се състои на 22 март

Италианската марка Maserati публикува нови изображения на втория кросоувър в гамата си – Grecale, като разкри и датата на неговия официален дебют – 22 март. Компанията планираше да представи модела още през миналата година, но проблемите с пандемията от коронавирус и недостига на микрочипове отложиха премиерата.

Grecale ще играе сериозна роля в стратегията на алианса Stellantis, част от който е и Maserati. Той ще се разположи под Tonale в гамата на италиански бранд, като неговият дизайн и досега не беше тайна. Заснетият прототип е покрит с камуфлаж, но дава ясна представа за това, което трябва да очакваме от модела.

Снимки на интериора на конкурента на Porsche Macan отново не се показват, но вече е известно, че той ще бъде спортен, като основна роля в него ще играе голям екран на информационно-развлекателната система.

Засега мистерия остават и силовите агрегати на кросоувъра. Известно е, че Grecale ще получи изцяло електрическа версия, която обаче ще се появи по-късно – най-вероятно догодина. На върха на гамата ще бъде разположена модификация с 3,0-литровия V6 с две турбини, поставян на суперколата Maserati MC20. Той развива 621 к.с., но при Grecale тази мощност ще бъде намалена.

Има слухове, че Maserati може да използва 2,9-литровия V6 от Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Този агрегат развива 510 к.с., но не е ясно дали на по-малкия SUV на Maserati ще получи същите характеристики.

Снимки: Maserati

fallback
  • #5
    Село брат ми ( преди 2 години )
    Все шит всичко бе само дойчи го мой туй нящо
  • #4
    v-1 ( преди 2 години )
    Леванте, Грекале, Тонале, Монале всичките са един и същи шит...Съгласен съм с първият коментар. И да Тонале е Алфа, а не Мазерати пак са препислвали с гъзовете си "журанлиситите" :)))Обаче е все тая и Мазерати и Алфа ползват едни и същи части за тези модели, само ембелмата е различна и малко интериора, но конструкцията на частите е сейм шит...
  • #3
    Ало редакцията..... ( преди 2 години )
    Над Грекале е Леванте, а не Тонале! Той е новия модел на Алфа, не на Мазерати!
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе, като ти чета глупостите по-скоро ти си в момент на "проблясък" в процес да необратимо оглупяване! Карай немския нужник и си свиркай, за теб е здравословно!
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    италианското автомобилостроене е в кома, нормален човек не би си купил италиански автомобил. Ще даде много пари и ще получи ниско качество.
fallback
Последни