fallback

Много рядко Lamborghini Aventador SVJ 63 изгоря на магистрала

От суперколата са останалите само част от рамата и чифт джанти

Lamborghini отпразнува годината на основаване на марката (1963) с ограничена серия на ексклузивния Aventador SVJ. От суперколата са произведени само 63 бройки, като една от тях беше унищожена при инцидент на магистралата „Дел Сол“ в Мексико.

От снимките стана ясно, че колата е изгоряла напълно, като единствено оставките от рамата и комплект алуминиеви джанти подсказват, че това някога е било автомобил. На един от фотосите се вижда как машината гори и от нея става ясно, че това е точно едно от безумно редките SVJ 63, което се превръща в купчина пепел.

Мексиканската информационна агенция 24 Morelos съобщи, че суперколата се е запалила на Mezcala Solidaridad. Превозното средство е открито изоставено, когато на мястото на инцидента са пристигнали екипи на „Спешна помощ“. Засега няма информация са пострадали хора, както и кой е собственик на автомобила.

Lamborghini Aventador SVJ 63 се отличава от стандартния модел по специално изработения панел на покрива, капака на двигателя, ръба на предното стъкло, огледалата, специалните джанти от титан и др. По ирония на съдбата, именно джантите са единственото, което в случая свързват инцидента с италианския спортен автомобил.

Задвижването на суперколата става с 6,5-литров атмосферен V12 със 770 к.с. и 720 Нм въртящ момент - точно както и всеки друг SVJ.

А как изглежда Lamborghini Aventador SVJ 63 - вижте в галерията:

Снимки: Facebook

fallback
  • #5
    Бай Ставри ( преди 2 години )
    Оооо, Пешкин сега видях автора или по-скоро преписвача, че си ти. Ох господи, колко мъка има на този свят ПЕшко.
  • #4
    Бай Ставри ( преди 2 години )
    Голям праз, че е игоряло.
  • #3
    Pe60_K1rka7a ( преди 2 години )
    Кажи честно....Колко реда е разликата между "алуминиеви джанти" и "джанти от титан"Хахахаххаха
  • #2
    шофер ( преди 2 години )
    Жалко за каляската.
  • #1
    Изгорял ( преди 2 години )
    Най-много е изгорял този, който е купил колата като инвестиция. Освен ако не е имал много дебела застраховка - в такъв случай застрахователят е изгорял повече.
fallback
Последни