IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руският "SuperSUV" ще бъде хибрид с близо 1000 коня

Aurus Komendant получава пневматично окачване и е готов за брониране

Прототипът Aurus Komendant беше показан още през есента на 2019 година, като част от програмата за руски луксозни автомобили, която включва още луксозния седан Aurus Senat, познат още и като "лимузината на Путин", както и минивана Arsenal, който е предназначен да вози по-голям брой пасажери в луксозни условия.


Aurus Komendant


Руснаците обявиха, че скоро се очаква и премиерата на серийния SUV, а с приближаването й станахa ясни и някои от най-важните данни на модела. Те бяха публикувани от руската служба за одобрение на транспортни средства. Съгласно документацията, кросоувърът ще е дълъг 5380 мм, широк 2004 мм и висок 1820 мм, а колесната база ще е 3100 мм.

Aurus Komendant ще предлага салон с 5 места, като ще има максимална маса от 3495 кг (празен ще тежи 3235 кг). Окачването на модела ще е пневматично, с регулиране на просвета, воланът ще е с хидроусилвател, а задвижването ще е на четирите колела, с електронно контролирана муфа. Спирачната система ще е с вентилирани дискове на четирите колела.

Няма данни за възможността за теглене на ремарке или каравана, но още в базовите данни е заложена опционална бронировка на купето. Относно задвижващата система няма изненади - всъдеходът получава хибридната компановка на седана, базирана на 4,4-литров V8 бензинов двигател и електромотор. Системната мощност ще е 958 к.с. и 880 Нм.


Aurus Komendant


Допълнителният електромотор има максимална мощност от 68 к.с. Той се захранва от 16-амперчасова литиево-йонна батерия Enertech с тегло от 102 кг. Тягата се предава към колелата през 9-степенна автоматична скоростна кутия, а системите за безопасност и асистиране са еквивалентни с тези на седана.

Komendant е изграден на същата архитектура, наречена "Единая модульная платформа", на която е и луксозната руска лимузина, както и не особено успешния миниван Arsenal. Все още няма информация кога точно ще бъде представен серийния модел с повишена проходимост, но според запознати, премиерата ще е в близките месеци.

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    359 ( преди 2 години )
    Само да попитам - как точно разбрахте, че има новина за "и не особено успешния миниван Arsenal."Отново същата антируска пропаганда.От много отдавна ви следя и нивото ви на журналистика е като качеството на пътищата ни.