IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia EV6 се справи отлично с „Лосовия тест“

Електрическият кросоувър покри изпитанието по-добре от някои спортни коли

Съвременните кросоувъри и SUV са изненадващо устойчиви в сравнение с предшествениците си, някои от които дори се преобърнаха по време на „Лосовия тест“. Те лесно променят посоката си, без колелата им да се отлепят от асфалта.


Kia EV6


Новият електрическия кросоувър на Kia – ЕV6, доказа това твърдения, като се справи доста добре на изпитанието, което имитира внезапна поява на препятствие на пътя. И въпросът очевидно не е само в това, че при електрическата кола батерията е разположена ниско. При Volkswagen ID.4 схемата е същата, на германският модел се справи със 73 км/ч, а корейският му конкурент постигна 78 км/ч.

За да бъде признат за успешен, „Лосовият тест“ трябва да бъде преминат със 77 км/ч. Такъв резултат постигна Porsche Taycan Cross Turismo, например, докато Mercedes-AMG A45 и BMW M235i го направиха съответно със 75 и 68 км/ч.



Кросоувърът на Kia определено впечатли експертите от km.77, които провеждат изпитанията на нови автомобили. Те отбелязаха, че управлението на електромобила е точно, безопасно и напълно предвидимо, което превръща EV6 в отличен избор.

Снимка и видео: km77.com

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До номер 6 ( преди 2 години )
    Какво значи - стоят и гледат отстрани? Ако ти се имаш за неандерталец, това е твое решение, но не слагай всички българи под общ знаменател! Тествах ID3 и ще го взема след Нова година за градска кола, която ще се шофира предимно от съпругата ми, аз засега ще си карам Arteon-а, особено при ежеседмичните ми пътувания София - Варна. Има още доста да се развиват ел. автомобилите, преди да станат пълноценни заместители на ДВГ-тата, особено при хора, които пътуват много.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    А българи само стоят и си коментират отстрани, както винаги :) :) :) :)
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те затова най-много се трепят онези с мощните БМВ-та. Мислят си че като е модерна и скъпа колата и за тях физичните закони не важат.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Електромобилите са с по-нисък център на тежестта и затова са по-стабилни на завоите, елементарна физика. Както виждате въпреки всички ел. системи за стабилност с които са натъпкани Мерцедес и БМВ, те няма как да надскочат физичните закони.
  • #1
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Toва не значи че са по-добре управляеми. Нещата на писта стоят по съвсем друг начин. Освен това всчики ел автомобили са с нисък център на тежеста и на този тест се справят обикновено по добре от аналогичните им модели с ДВГ.