fallback

Lada загатна следващата Niva

Всъдеходът все още е скрит, но вече им яснота как ще изглежда (ВИДЕО)

Руският YouTube канал "На заводе" публикува видеозапис от речта на главния дизайнер на АвтоВАЗ Жан-Филип Салар. В новото видео специалистът говори за бъдещата Lada Niva, наричайки екстериора на SUV-модела „наистина готин“.  В самия край на видеото дизайнерът се озовава близо до „Нива“ от следващото поколение, която е покрита с дебело бяло одеяло.

От покрития автомобил може да се различат само детайли от силуета на всъдехода, но явно под покривалото има пълноразмерен макет на бъдещата Lada Niva. Трудно е да се прецени екстериора на бъдещото поколение въз основа на представените кадри, но някак си цялостната визия силно напомня за модифициран вариант на настоящия Dacia Duster.

Последното не е особено изненадващо, като се има предвид, че следващите поколения на двата модела ще споделят множество общи гени. Все пак, с малко фантазия, можем да предположим, че конкретно Niva ще получи ъгловата предница с хоризонтална ориентация, масивна броня, както и щампования по страниците и релси на покрива. 

Като цяло, очертанията на макета доста напомнят за скиците на дизайнерите от АвтоВАЗ, представени по-рано тази година (на снимката). Според Жан-Филип Салар дизайнът на бъдещата Lada Niva е преминал през всички етапи на одобрение и сега експерти в Москва и Толиати работят усилено по изпълнението му. В същото време главният дизайнер на концерна казва, че новият имидж на марката ще стане „мощен и силен“, а екстериорът на кросоувъра ще бъде „наистина готин“.

Видеото с презентацията на Салар вижте тук:

Ще ви припомним, че новото поколение Лада Нива трябваше да дебютира още догодина, но, заради новата стратегия на компанията-майка Renault, лансирането бе отложено за 2024 година. Моделът ще бъде изграден на платформа на френския концерн, като ще използва и същите двигатели и задвижваща система като следващия Dacia Duster. С новия си всъдеход, руската марка планира да се завърне и на пазари в Европейския съюз.

fallback
  • #5
    До #1 ( преди 2 години )
    У Пернику му викаме джипка или жип. Синоним на гоУфу mk2 кънтри. Предимно 1.9тди печка или 2.0тди камина
  • #4
    Киро ( преди 2 години )
    Няма ли край тая мъка...
  • #3
    Смех ( преди 2 години )
    ауто комедия е спонсорирана от полуфалиралата държавна перачница соцваген и производните му шкодилак иби са и тн.Нормално е да са леко де б илни
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Немските фенчета (каквото са от Аутомедия) искат да избягат от идеята, че нарицателното за офроуд машина е всъщност бранд от САЩ и дори на немските опити за такива машини им викат Jeep.
  • #1
    Fury ( преди 2 години )
    Стига с тоя "всъдеход". В България му викаме "джип"!
fallback
Последни