fallback

Toyota Tundra смени поколенията за първи път от 15 години

Новата генерация на пикапа остава без V8 мотор, но получава хибридна версия

Сегашната Toyota Tundra е по-стара дори от всъдехода Land Cruiser 200 - второто поколение на пикапа се качи на конвейера през ноември 2006 година. И едва сега северноамериканското подразделение на марката се реши на пълноценна смяна на генерацията, която ще позволи на автомобила да се конкурира сериозно с далеч по-свежите Ford F-150 и Ram 1500.

Новата Tundra получава значително преработен дизайн, нова рамна конструкция и задно окачване на пружини. Пикапът ще бъде достъпен единствено във варианти с 4 врати - Double Cab и CrewMax, чиито товарни площадки са с дължина от 1,98 и 1,68 метра.

Още в базовото ниво на оборудване мултимедийната система е с 8-инчов екран (досега той беше 7-инчов), а по-скъпите версии получават огромен 14-инчов тъч-скрийн. Системата работи с Android Auto и Apple CarPlay.

Както и при новия Land Cruiser, производителят се отказва от V8 двигателя. Базовата версия получава 3,5-литров бензинов V6 с турбо, развиващ 395 к.с. и 649 Нм. Неговата единствена алтернатива е хибридната система i-Force Max с 443 к.с. и 790 Нм. Скоростната кутия е само една - 10-степенен автомат.

Всъдеходната модификация Tundra TRD Pro се задвижва от хибридния агрегат, като получава преработено окачване с амортисьори Fox, круиз-контрол за офроуд (Crawl Control) и система за избор на режимите на движение Multi-Terrain Select. Хибридът може да се поръча в нива на оборудване Limited, Platinum и 1794 Edition, докато базовите варианти SR и SR5 са без електрическа помощ.

Още в началните нива на оборудване е включен комплексът от функции за безопасност и асистенти на водача Toyota Safety Sense 2.5. Той включва системи за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци, наблюдение на слепите зони, помощ при излизане на заден ход от паркинг и др.

Продажбите на новата Toyota Tundra стартират в края на годината, като цените все още не са обявени. Според медиите в САЩ, те ще варират между 36 000 и 60 000 долара.

Още снимки на новото поколение на пикапа - вижте в галерията:

Снимки: Toyota

fallback
  • #3
    Жиро ( преди 2 години )
    И с кво точно трябва да ми хареса тая Газка с кожен салон?!? Тва нещо освен в щатите никъде другаде не се търси и то е доста назад от американските! Карал съм такова *** до Гърция и обратно и като се прибрахме исках да го запаля, добре, че беше чужд.
  • #2
    истината ( преди 2 години )
    не продават защото не могат немчугите да направяр конглокентен пик ъп.
  • #1
    Дифорс ( преди 2 години )
    Я ми припомни, немските брандове какви точно технологични и големи пикапи продават в САЩ?
fallback
Последни