fallback

Кои са петте най-популярни марки в Европа за 2021 година

Потребителите на Стария континент предпочитат местни брандове

Експертите от изданието NewCars посочиха петте най-търсени автомобилни марки в Европа. В класирането им се отчитат резултатите от продажбите за първите 8 месеца на 2021 година.

Абсолютен лидер по продажби на Стария континент е германският Volkswagen, който за малко не достига показател от 1 млн бройки. Резултатът на марката е 958 000 реализирани нови автомобила, като това представлява ръст от 18% в сравнение със същия период на 2020 година.

На втора позиция се нарежда Peugeot с 543 продажби, като при френската марка ръстът е идентичен с този на Volkswagen - 18%. Сравнително близо е третият в подреждането - Toyota, чиито продажби достигат 503 000 единици. При японците се отчита по-сериозно увеличение - 28%.

Отлично се представя и BMW, който заема четвъртата позиция с 490 000 продажби за първите 8 месеца на годината и все повече се отдалечава пред основния си конкурент Mercedes-Benz. Място в Топ 5 намира и френската марка Renault с 460 000 реализирани нови коли, но при нея се отчита спад от 7% в сравнение със същия период на 2020 година.

fallback
  • #9
    Гост ( преди 2 години )
    Ми то тия немски каруци само германци и перничани ги купуват.Правих тест драйв на Октавия 4.Егати друсането.Отзад сложили една греда и си мислят,че карат премиум автомобили.
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    Фенчетата на Койота тъжно мълчат ......
  • #7
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахаха умникът си помисли че цялата група е продала милион вагонети? Хахахаха и тръгнал и коментар да пише .
  • #6
    хората се усетиха ( преди 2 години )
    и рено продължава пътя си към дъното и фалита
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо се смесва популярност с продажби? Ферари и Ламбо също са много популярни... но по продажби не ги виждам.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Хубаво е как сами си пишете коментарите в глуповатото ви сайтчр
  • #3
    До2 ( преди 2 години )
    Продажбите са по марки, на групата са далеч над милион, ама си не гра мотен и няма как да го вденеш. С тези резултати пак ще са на държавнипомощи от полуфалиралата пичка.
  • #2
    Смех ( преди 2 години )
    Е като набуташ вътре Ман Скания ФВ камиони Бентли Ламбо Порше Ауди Шкода и тн става номера ама ставаш и жалък в срявнение с другите дето имат само по един бранд типично за ФВ
  • #1
    Смех ( преди 2 години )
    е как 543 е по-голямо число от 503 000?
fallback
Последни