fallback

Volkswagen се отказва не само от ДВГ, но и от месото

Концернът спира производството на вурстове и ще предлага само вегетариански продукти на служителите си

През 1950 година Volkswagen отвори свиневъдна ферма, с чиято продукция да зарежда месо за столовите за служители в заводите си. 23 години по-късно компанията разшири гамата от предлагани продукти и започна да продава колбаса Currywurst, който дори попадна в каталога за резервни части на Volkswagen под номер 199 398 500 A.

В един момент компанията продаваше повече вурстове (като бройка), отколкото автомобили, но на това вече е сложен край. Главният изпълнителен директор на VW Group – Херберт Дийс, внезапно стана веган и реши да остави служителите си без месо. Създаден беше специален екип, който да състави списък от 400 здравословни храни и те вече ще се сервират в столовите в предприятията и офисите на германския производител.

Първите, на които беше изпробвана новата стратегия без месо, бяха работниците от завода в Хановер, където само след няколко дни беше отчетен рязък спад на интереса към столовата. Просто служителите започнаха да си носят храна от къщи. Следващите потърпевши от политиката на Дийс ще бъдат служителите в централата и завода във Волфсбург.

Що се касае до свиневъдната ферма на Volkswagen, тя има договори за доставка на месо и ще продължи да функционира до 2025 година. По това време компанията ще се откаже и от разработката на нови двигатели с вътрешно горене. Доставките на месо към заводите обаче се прекратяват от 20 август.

Снимки: Volkswagen

fallback
  • #11
    Някой си ( преди 3 години )
    Тези ще обърнат скоро и резбите:)))!
  • #10
    TSLA ( преди 3 години )
    "Някога хората ще се срамуват от месоядството така, както днес от канибализмa" - Петър Димков
  • #9
    TSLA ( преди 3 години )
    #8 Точно! Ако беше се образовал или просто поговорил с някой паразитолог - мъртвата плът опаразитява човека и предизвиква отлагания, защото е най-трудно смилаемата "храна" (човешкият стомах е ниско киселинен, за разлика от месоядните животни). От подагра, през сърдечно съдови, до хемороиди. Както са казали хората: праcе в чинията - прace в огледалото. Човека му трябват здрави работници. But not all is lost, ma man! брАшното и тестата са далеч по-голям kop - мечето Бамби със стомашните киселини
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя не е у ред. Да прочете и да се образова малко, месото е полезно и нужно. Прясното и качествено месо, а не разните му там преработени меса. Чрез качественото месо се набавят витамини които е невъзможно да се осигурят от зеленчуци и плодове.
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    Как ще оставиш немеца без вурст бе шефче? Там си да правиш стратегии и планове за ВАГ за производствата на автомобили, не да затваряш свинеферми. Искам да им спрат бирата на немците и да им забранят Октоберфеста. И да почва Третата световна.
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз пък се отказвам не само от ФВ, ами о от ВАГ. Толкова е просто в живота. Лошото е, както е тръгнало ще трябва да избираме между китайски и руски ***. За съжаление!
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Станал веган и решил, че всичките му работници трябвало да станат вегани. Що за извратена логика има тревояда?
  • #4
    Браво! ( преди 3 години )
    Престиж е да имаш фолцвагин. Първо, това значи че си много, ама МНОГО УМЕН. Особено ако е таурег или голф.И второ - марката фолцвагин прави и колбаси!Двойно щастие!
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Свиневъдите дали някога ще е научат да правят качествени автомобили? Единтвения им шанс е да ги купуват готови от китайците, които вече им произвеждат батериите.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Още по неприятни след като цял месец на европейското възхвалява хте дъгата, сега смело вече можем да ви наречем с една популярна дума.
fallback
Последни