IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X се пробва срещу британски танк

Британската бойна машина с мотор на Jaguar не остави шансове на електромобила (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала Dobre Cars организира необичайно състезание по теглене на въже между електрическия кросоувър Tesla Model X и бойна машина от клас CRV (T). Съдейки по публикуваното видео, става дума за модификацията Scorpion, която представлява лек танк.


Tesla Model X срещу танк


Бронираната машина е разработена във Великобритания от компанията Alvis Car and Engineering Company bp Coventry още през 1960 година, като участва в много воейни конфликт в цял свят. Сред тях са Фолклендската война, войната в Персийския залив и конфликта в Босна.

Техническите характеристики на танка не се разкрива, но се предполага, че той се задвижва от 4,2-литров двигател с 6 цилиндъра, разработен от Jaguar. Неговата мощност е 195 к.с., а при движение на шосе Scorpion може да развие до 80 км/ч.

Tesla Model X е сред най-модерните кросоувъри на света, като може да бъде оборудвана с различни силови агрегати. Топ-версията получава 3 електромотора със съвкупна мощност 772 к.с. Пътният просвет е 211 мм, но може да се променя от настройките.

Двубоят се провежда на безлюден път, като започва с импровизиран старт на ускорение, където, напълно очаквано, американският електромобил печели. Първият опит за дърпане на въже завършва плачевно, тъй като въжето се къса. Затова и то е заменено със стоманено.



При втория опит Model X първоначално име леко предимство, но се оказва, че водачът на танка просто пуска аванта на съперника. След това той дава пълно газ и не оставя никакъв шанс на кросоувъра на Tesla.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    всички ли имате двойки по физика или просто толкова си можете?
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Това, че танкът тежи около 8т. няма общо с темата - важното е, че мощността му е 195 к.с. :-) На мен ми стана интересно, че това наистина е същият двигател който се вгражда в XK - 4.2. Потърсих малко в нета, но не намерих колко Nm.
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    sam ( преди 2 години )
    по голяма глупост не бях гледал скоро... някакви пубертети мамини дечица си дърпат чурките хахахха
  • #5
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Теслата може да дърпа два пъти, по-малко от Мерцедес gls с дизеловия двигател. На Мерцедеса му дават 3.5тона, а на Модел Х, по-малко от 1.5тона. Миксер маняците може да си го проверите. Така че дори не с вериги, а с кънки да беше този мини танк, пак ще влачи пластмасовата кутия, като глиган блажен вестник.
  • #4
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе незнам колко тежът ама двигателчето на мини танкчето с неговите 190к.с. мъкне и двете, Теслата я суркаше, все едно е чувал с картофи.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    колко тежат двете машини? а веригите?
  • #2
    2 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    190к.с. дизел срещу 770 електрически конски сили. Дизела е непобедим.
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Андрей ( преди 2 години )
    ЮТуба е пълен с тъпотии.