IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari SF90 Stradale счупи и рекорда на "Индианаполис"

Суперхибридът вече е най-бързият сериен модел на легендарната писта (ВИДЕО)

Ferrari SF90 Stradale продължава с отличното си представяне и вече е най-бързият сериен автомобил на легендарната американска писта „Индианаполис Мотор Спдиуей“.


Ferrari SF90 Stradale


Рекордното постижение е регистрирано на 15 юни по време на специалното мероприятие Ferrari Racing Days. Италианският суперхибрид успя да запише време от 1:29,625 минути за обиколка, чиято дължина е 3,925 км, като постига максимална скорост от 280,9 км/ч.

За поставянето на рекорда бе използван стандартния модел с 1000 к.с. и 800 Нм, който обаче е оборудван с допълнителен пакет Assetto Fiorano. Той не добавя никаква мощност към задвижващата система, но намалява теглото с 30 кг благодарение на детайли от карбон (под и панели на вратите) и от титан (пружини и тръби на изпускателната система).



Пакетът включва още гуми Michelin Pilot Sport Cup 2R, амортисьори Multimatic и заден спойлер от въглеродни нишки, който генерира 390 кг притискателна сила при скорост от 250 км/ч.

Снимка и видео: Ferrari

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам дали Ферари са загубили блясъка си, но в момента технологично и производствено са като извънземно в света на автомобилизма.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    НаФерариКоня ( преди 2 години )
    Ами "загубили бясъка си".....просто си остатял и ти си позагубил блясъка си, и сега са ти интересни други неща....ракия със салата, да не става течение от прозореца, да ти е икономична колата ,те такива работи....Иначе Ферари са в страхотен възход сега и следват своя си път, нямат нужда от електрически изцепки за да се доказват.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    А всъщност цивилните коли на Ферари никога не са правени с цел да постигат рекорди и времена за обиколка. Но ето че красотата и функцията са се засекли при SF90.
  • #2
    2 rate up comment 10 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Не знам защо но Ферари за мен изобщо не е вълнуващият производител както беше някога. Вече ми е все тая какво изкарват на пазара, сякаш са преждевременно остарели продуктите им. Няма го някогашния интерес, изгубиха блясъка си.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Ферари фан ( преди 2 години )
    This is a Ferrari!!!