fallback

Хиперколите няма как да избегнат електрификацията

Увеличаването на броя на много богатите хора по света ще подпомогне процеса

Една трета от хиперколите през 2025 година ще бъдат напълно електрически, а още толкова – хибридни. Тази прогноза направи президентът на фирмата McKinsey&Company – Джанлука Камплоне, по време на пресконференция, част от фестивала Motor Valley 2021, който се провежда в Торино.

Според изследване на McKinsey&Company, към момента само 15% от продадените хиперколи са на електричество, но се очаква до 4 години този брой да се удвои. В същото време продажбите на високопроизводителни бензинови автомобили ще намалеят от сегашните 65% на 40.

В същото изследване се посочват и причините, които ще доведат до бума на „зелени“ машини от този клас. Основната е увеличаването на богатите хора по света - най-вече тези, които влизат в категория HNVI. Тяхното състояние се изчислява на над 4 млн. долара. От 2000 до 2020 година техният брой се е увеличил 4 пъти – от 63 000 на 238 000 души, като се очаква през 2025 година той да достигне 330 000.

„Идва ново поколение клиенти, които са очаровани от мощността, скоростта и ексклузивността на електрическите хиперколи. Освен това, те държат на екологията, като новите стандарти също ще помогнат за прехода“, каза още Камплоне.

На свой ред, президентът на Lamborghini – Стефан Винкелман, отбеляза, че през 2023-2024 година всички модели на компанията му ще станат хибридни, но ще запазят V12 двигателите си. Първото електрическо Lambo ще бъде готова през 2027 година.

На събитието присъстваха и ръководителите на компании като Ferrari, Dallara, Maserati и други. Всички не се обединиха около идеята, че за да може преходът към електрификация да бъде успешен, те трябва да обединят своите усилия.

Снимки: Motor1

fallback
  • #3
    Jojo ( преди 2 години )
    Ферари ,Ламбо и подобните им ще разчитат само на дизайна ,една Тесла с 4 врати ,семейна кола и два пъти по евтина от тях има същите или по-добри динамични характеристики ,т.е голяма част от тях ще се обезмислят ,няма ли го сърцето ....
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Няма вече понятие хиперкола щом обикновен семеен седан бие Пагани набедено за "хиперкола" малко двуврато с две места и тясно значи бая фирми ще отидат на бунището на Историята и това не е ново къде са сега Дюзенберг Пакард Пянард Дион Бутон Левасор и тн. Много дори не са ги и чували.
  • #1
    Веско ( преди 2 години )
    Освен това, те държат на екологията... :)))))))
fallback
Последни