IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-яките проекти на Brabus

Фирмата от Ботроп винаги се е отличавала от останалите тунинг-ателиета

Редица тунинг-ателиета се занимават с доработката на автомобили Mercedes-Benz, но едно от тях – Brabus, винаги се е отличавало. Тази компания винаги е създавала най-дивите в добрия смисъл на думата проекти. Искате умопомрачителна мощност и динамика? Попадналите сте на точното място.


Brabus 700 Adventure XLP


В Brabus са готови да се заемат както със съвременен модел на Mercedes, така и с автомобили на Smart и Maybach. А има и подразделение Classic, което работи със стари автомобили, както и Startech – за собственици на Jaguar, Land Rover и Range Rover. Като бонус компанията е готова да доработи интериора на яхта или бизнес-джет.

Историята на Brabus започна през 1977 година, като името е комбинация от фамилиите на основателите на компанията – Клаус Бракман и Бодо Бушман. Първият проект е лек тунинг на S-Class (W126), който не засяга техническата част, но скоро нещата се променят.

През 1982 година на S-Class се появава телевизор с видеоплейър, през 1984 година Brabus поставя V8 на Mercedes 190E (W201). Година по-късно ателието попада в книгата на Рекордите Гинес за намаляване на коефициента на аеродинамично съпротивление на седана W124 до 0,26.

В началото на 90-те години започва епохата на V12 двигателя на Brabus. Обемът му достига до 7,3-литра, а мощността – до 800 к.с. По-късно моторът се появява и под капака на S-Class и G-Class.

Най-яките проекти на Brabus (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500