fallback

Когато италианците се опитат да направят американска кола

Странният Lincoln Quicksilver от 1983 година представлява сблъсък на две култури

Много специалисти твърдят, че 80-те и 90-те години на миналия век са сред най-лошите десетилетия за автомобилния дизайн и динамиката. Въпреки немалко изключения, много от колите, произведени по онова време са или скучни кутии, или раздути балони, често с анемични двигатели. Разбира се, има и велики постижения на инженеринга и дизайна, но героят на настоящата ни статия не е сред тях, макар да е доста чудат и интересен.

Създаден с помощта на знаменитата италианска дизайнерска къща Carrozzeria Ghia, Lincoln Quicksilver е представен на автомобилното изложение в Женева като концепция през 1983 г. И ако си мислите, че е привлякъл тълпи от посетители с класическите си американски мъсъл-кар пропорции, солидна динамика и агресивен дизайн - дълбоко се заблуждавате. Странната машина е смесица между удължен хечбек и комби с абсурдно дълга колесна база и нисък профил, който да подпомогне по-добрата аеродинамика.

Тъй като САЩ е често е описвана като държава, в която културите се смесват като подправки в гърне, бихме могли да използваме това определение и за Quicksilver. Определено тази машина изглежда като смесване, или по-скоро като сблъсък на различни култури и виждания. Интересното е, че концепцията е била завършен и готов за шофиране автомобил, а не просто триизмерна визия, но какво точно представлява и какво се случва с нея може да видите подробно в галерията ни:

Когато италианците опитаха да направят американска кола (ГАЛЕРИЯ)

fallback
  • #4
    да говори ми ( преди 2 години )
    Че колата си е много добре . Стига сте плули нещо което не сте виждали и най малко да сте имали . Само познавачи във всичко .
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Егати и специалистите! По-скоро колите от края на 90-те и първите години на новия ввк са грозни.
  • #2
    Хе хе ( преди 2 години )
    Бая голям Ситроен се е получил и отвън е отвътре!
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Това табло е гениално!
fallback
Последни