fallback

Toyota излетя във въздуха заради паднало колело от камион

Кросоувърът се превъртя два пъти при виска скорост (ВИДЕО)

Колелото на камион тежи десетки килограми, а когато се откачи по време на път се превръща в истинска ракета. И тя може да нанесе сериозни поражения както на движещи се в близост превозни средства, така и на постройки край пътното платно.

В случая такова колело накара Toyota RAV4 направо да полети във въздуха. Тежкият инцидент се е разиграл на път в щата Индиана, като е заснет на видео от шофьор на друг автомобил, пътуващ в същата посока, в каквато се движи и японският кросоувър.

При скорост от около 100 км/ч се откача колелото на голям камион, като шофьорът на идващия отзад RAV4 има по-малко от 2 секунди, за да реагира на заплахата. Той не успява да направи нищо и се удрял в търкалящото се колело, след което автомобилът излита, превърта се два пъти и пада на гумите си.

Оказва се, че зад водача на японския модел е била жена, която, за щастие, не е получила сериозни травми. По-късно тя разкрива, че след превъртането е почуствала болки в шията, но вече се чувства добре, а медицинският екип, който я е прегледал, не е установил наранявания.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #5
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    "Чудно как не избута гумата напред а влезе под нея?" Гумите имат своиството да "зацепват" с гладки повърхности при натиск, така че търкалящата се напред гума директно изстреля предницата нагоре в момента на контакт.
  • #4
    Car guy ( преди 2 години )
    Веднъж карах ауди. Получих обриви и повръщане. Реших, че е било случайност и повторих. Симптомите се повториха даже по-силно. След консултация с личния лекар ми дадоха препоръка да не се качвам в двойни к*ндзефи, понеже било вредно за здравето на истинските карачи и car guys. За съжаление ми останаха последици. Вече завивам по-зле.
  • #3
    А7 ( преди 2 години )
    Извинявам се за правописа си. Исках да напиша следното: Хора не купувайте Тойоти, карал съм Тойота, всички ми се смяха като се качих на Ауди, няма човек да не ме уважава!Сигнализирай за неуместен коментар
  • #2
    А7 ( преди 2 години )
    Хаха, я да видим с мойто Ауди дали ще се поява този проблем много ми е ясно че Аудитата са стабилни и моята кола ще ме защити мн ясно!!!!Хора не копувайте тойоти карал съм тойота всички ми се смяха като се качих на Ауди няма човек да не ме оважава!!!
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Със седан вероятно гумата нямаше да може да влезе под колата, но пък щеше да се отколони нагоре и потенциално да влезе през предното стъкло.
fallback
Последни