fallback

Най-обичаната музика за каране? Queen!

В Топ 10 на предпочитанията на шофьорите са предимно рок групи от миналото

Коя е най-предпочитаната от хората музика при шофиране? Британската търговска компания Perrys реши да даде официален отговор на този въпрос и направи допитване до над 1500 шофьори. Първото място категорично се пада на Queen - вероятно благодарение и на опита на Top Gear да определи най-подходящата песен за каране, при който първото място бе за Don't Stop Me Now.      

        Фреди Меркюри и компания водят убедително с 4.7% от предпочитанията на запитаните, далеч пред Ед Шийрън - 2.7%, ABBA - 2.5%, и Little Mix - 2%. Като цяло в челната десетка доминират старите рок-групи - The Beatles са шести, The Eagles - осми, Fleetwood Mac - девети, и AC-DC - десети. От по-съвременните музиканти в Топ 10 попадат Coldplay и Oasis.

Като цяло обаче над една трета от запитаните предпочитат да слушат в колата си поп, за рок са гласували 15%, за кънтри - 8%, за рап - 8%, и за класическа музика - 6%. Подозираме обаче, че съотношенията не биха били същите, ако подобно проучване се направи у нас, защото в британското със сигурност не е била предвидена графа за Миле Китич.

Коя е вашата предпочитана музика за шофиране? Споделете ни в коментарите, за да направим една класация и за България.

 

fallback
  • #8
    carpe_diem ( преди 2 години )
    Рок като цяло, разбира се, ама жената изрови някакъв нов албум на Backstreet boys отнякъде и не ме дразни, като ми го пусне.Иначе Joe Satriani e супер подходящ за шофиране. Нито ти се доспива, нито ти става агресивно, нито те разсейва...
  • #7
    До 5 ( преди 2 години )
    Пич,ти сериозно ли?!Ти изобщо знаеш ли кои са те,а?!
  • #6
    Дедо ( преди 2 години )
    Аз слушам жена ми, когато карам. Ако не е у колата, ми липсва и си стоя на тихо.
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    ZZ Top
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Queen са мега надценени.
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Е, в щатско сигурно класика са н.и.гъри в low-rider, от който бичи бесен хип-хоп и се гледат на кръв с насреща идващите омбрета в стар Chevy, откъдето дъни регетон...
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз си слушам пънкариите на Ред Хот и така много по-добре понасям и-и-отите по улиците
  • #1
    Ferrari fan ( преди 2 години )
    Queen са велики.
fallback
Последни