IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказва от половината си задвижващи системи до 2025 година

Кои агрегати ще останат в гамата, ще зависи изцяло от продажбите

Германският производител BMW Group обяви краен срок за спазване на обещанието, което даде, а именно - намаляване на гамата от задвижващи системи. До 2025 година трите марки в концерна, включващи още Mini и Rolls-Royce, ще съкратят с 50% агрегатите си.


BMW iX3


"Намаляваме сложността, като ще предлагаме по-малко варианти на задвижване. Това ще бъдат тези, за които има реално търсене на пазара. Около половината от задвижващите агрегати няма да се предлагат след 2025 година", се казва в съобщението.

Какво реално означава това? Например, сегашното поколение на BMW X3 се предлага в 4 варианта на задвижване, включително електрическия iX3 (на снимките), произвеждан в Китай. Предстои да се направи проучване за това, кои от тях се търсят наистина и кои не. И така на пазара ще останат само тези, които се продават добре.


BMW iX3


Казано по друг начин - ако потребителите предпочитат изцяло електрически BMW през конвенционалните, концернът ще се съобрази с това. Крайна решение ще зависи от конкретните цифри, но промени в гамата на баварците ще има в рамките на следващите няколко години.

Производителят от Мюнхен потвърди, че ще спазва ангажимента си за разширяване на гамата от електрифицирани превозни средства. През 2020 година продажбите на изцяло електрически превозни средства са се увеличили с 13%, а тези на зареждащите се хибриди - с 40%. Комбинираният ръст е с 30% спрямо 2019 година.

Снимки: BMW

0 от 500