fallback

Руснаци направиха най-скъпата Tesla Model S

Caviar Model Excellence 24K струва 300 000 долара

Регистрираната в Нижни Новгород компания Caviar представи своя проект за доработка на електромобила Tesla Model S Plaid. Машината носи името Caviar Model Excellence 24K, като ще излезе в ограничен тираж от 99 бройки и ще струва 299 999 долара.

По принцип, фирмата Caviar може да бъде определена като производител на бижута. Марката се появи през 2011 година, като започна да прави специално украсени със злато и скъпоценни камъни смартфони iPhone. Сега тя разширява сферата си на дейност, като включва доработката на игрови конзоли и дори на маратонки.

Именно тази компания предлага на пазара маратонки, посветени на плановете на Илон Мъск за покоряване на Марс. За тяхното оформление да използвани частици от Марс и Луната, за които се предполага, че са пристигнали на Земята с метеорити.

Въпреки, че е регистриран в Русия, брандът Caviar се позиционира като международен, тъй като има подразделения във Великобритания, Южна Корея и Канада, като клиентите му надвишават 10 000 човека от над 150 държави.

Що се касае до представения автомобил, той се отличава от стандартната Tesla Model S Plaid по златото, използвана както в екстериора, така и в салона. То е от най-висока проба - 999, като обичайно не се използва, тъй като е много крехко и лесно се уврежда.

Още снимки на най-скъпата Tesla - вижте в галерията:

В случая с Caviar Model Excellence 24K става дума не за детайли от злато, а за позлатяване, което е направено по технологията Double Electroplated. В случая дебелината на златото е 7 микрона.

Снимки: Caviar

fallback
  • #6
    Таварищть Путин ( преди 2 години )
    Под вещото ръководство на другаря Путин напред към комунизма
  • #5
    VAYK ( преди 3 години )
    Радиаторна решетка? Липсата й отличава Тесла от всичко друго, но рашките са я върнали:)))
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Направили са чукове и тесли.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    *** тунинг.
  • #2
    А бе ... ( преди 3 години )
    руските олигарски и арабските камилари ше изпаднат в захлас! Нали са от една порода.
  • #1
    Ано ( преди 3 години )
    Поне задните джанти можеше да са с по-приличен офсет за 300к$
fallback
Последни