IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един от най-бруталните бронирани всъдеходи се продава

Моделът Ghurka е базирана на Ford F-550 и издържа на попадение от снаряд

В интернет се появиха обяви за продажба на брониран всъдеход Gurkha, построен на базата на мегапикапа Ford F-550 XL. Защитената машина, произведена през 2021 година от канадската компания Terradyne Armored Vehicles предлага атрактивни екстри и е с минимален пробег.


ghurka


В основата на бронирания всъдеход, както вече споменахме е пълноразмерният пикап Ford F-550 в най-дългата си база XL, от който са шасито, двигателя и трансмисиите. Името Gurkha идва от названието на британските колониални войски в Индия, състоящи се от непалски доброволци.

Машината е със степен на защита В7, което ще рече, че е устойчива на попадения със снаряди калибър 7,62. Тази защита се справя успешно с обстрел от автомат "Калашников" или снайперска винтовка "Драгунов". По думите на собственика, продаващ Gurkha за 385 000 долара, при прострелване от 20 метра разстояние, по купето не остават никакви следи.


ghurka


В хода на модифицирането на всъдехода са добавени усилени окачване и спирачна система, като е заменено и конвенционалното челно стъкло със специално от акрил. Добавени са и допълнителни LED барове, а купето е в камуфлажен цвят.

В салона, макар и изглеждащ малко спартански, са налични кожени кресла, както и премиум аудиосистема, за която собственикът е броил солидните 11 000 долара. За задвижването на Ghurka се грижи 6,7-литров турбодизел от Ford, постигащ максимална мощност от 400 конски сили и въртящ момент от 1356 Нм. Осемцилиндровият двигател е комбиниран с автоматична скоростна кутия, задвижващата четирите колела.


ghurka


От построяването си през 2012 година досега, бронираният всъдеход е навъртял едва 6500 километра пробег и е съхраняван доста грижливо. Това е и причината стопанинът му да иска солидните 385 000 долара...

0 от 500