fallback

Hyundai загатна "напомпаната" Kona

Кросоувърът получава мрачен и агресивен дизайн

Корейският производител Hyundai публикува официални снимки на кросоувъра си Kona N, който ще стане поредното попълнение в семейството спортни модели на марката.

Автомобилът прави впечатление с мрачния си и агресивен дизайн, в който изпъкват тясната главна оптика и трите въздухозаборника в предната част на капака. Под тях е разположена масивна решетка на радиатора, която прилича на мрежа. Там е поставена и буквата N, която препраща към името на модела.

В горната част на "напомпания" кросоувър е поставен раздвоен спойлер, на който е разположен допълнителен "стоп" във формата на триъгълник. Спортният модел е получил и нови лети джанти, както и специални разширители на калниците в цвета на каросерията.

Интериорът на новата Kona N не се разкрива поне засега. Известно е обаче, че най-мощната версия на кросоувъра ще се задвижва от 2,0-литров турбомотор с мощност от 280 к.с. Той ще се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Премиерата на модела ще се състои през пролетта, като тогава ще станат ясни и цените на автомобила, който ще получи пренастроено кормилно управление и модифицирани настройки на окачването.

Още снимки на най-спортната Kona - вижте в галерията:

Снимки: Hyundai

fallback
  • #3
    край ( преди 3 години )
    Ми по красива е от Т-рок от Шкодата пък в пъти. За града е перфектна - къса и лесно се паркира - ще върви добре с 280 к.с. на това купе.Возията сигурно ще е твърда - единствения недостатък за ежедневна употреба.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    В комплекта има и кофпомпа, в допълнение към пожарогасителя.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    КОНАН :)
fallback
Последни