fallback

Hyundai обяви причината за пожарите на Kona

Виновник за случващото се е производителят на батериите LG Chem

Корейският производител Hyundai обяви причината за масовото запалване на електрическите си кросоувъра Kona. Според официалното съобщение на компанията, пожарите са станали заради проблем с батериите LG Chem.

В разследването заедно със специалистите от Hyundai са участвали и експерти от Министерството на транспорта на Южна Корея, които са достигнали до същия извод - дефект в анода на литиево-йонната батерия. Заради него се стига до прекъсване във веригата, което при определени условия може да доведе до пожар.

Изводът на комисията, разследвала инцидентите е, че всички проблемни акумулатори са произведени в завода на компанията LG Chem в китайския град Нанкин. На свой ред, производителят на батерии отрича вината си и обвинява Hyundai за случилото се. Според ръководството на LG Chem, грешката е в софтуера за бързо зареждане, създаден от програмистите на Hyundai.

Автомобилният производител вече взе решение да замени всички батерии на произведените електромобили, като ще вложи в сервизната кампания на модела Kona повече от милиард долара. И тъй като отношенията с LG Chem вече са напълно прекъснати заради скандала, Hyundai ще използва акумулатори на други компании - SK Innovation и CATL.

Снимка: Insideevs.com

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    То си стана традиция на корейците да им гърмят батериите на джаджите. Дано такива неща да почнат да ги хващат преди масовия продъкшън, че шега не бива с тези батерии.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    На Киа е-ниро най-вероятно софтуера е същия, но батериите вероятно идват от друг завод на LG.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    LG има 14 завода само в Китай. Става въпрос за един опреден завод с дефектни батерии, не е учудвам че го няма при други модели коли.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Що нито една Киа e-Niro няма запалена като е същата кола, но с друг софтуер?
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    LG Chem доставят батерии и за Рено Зое, с то не се пали, та може и да са прави от LG.
fallback
Последни