IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce Phantom Tempus е вдъхновен от Времето и няма часовник!

Специалната версия на лимузината излиза в ограничен тираж от 20 бройки

Британският производител Rolls-Royce представи нова версия на флагмана си Phantom. Тя получава името Phantom Tempus Collection, като според производителя е вдъхновена от Времето. И колкото и иронично да изглежда, часовникът е премахват от таблото на лимузината.


Rolls-Royce Phantom Tempus


Вместо него там е поставен Bespoke Starlight Headliner - така компанията определя комбинацията от оптично осветление и много сложна бродерия. Тя имитира звездите Пулсар, които представляват рядък астрономически феномен. Те са много плътни и горещи, като излъчват електромагнитни импулси в изключително точни интервали. Затова и се считат за едни от най-точните „часовници“ във Вселената.

От компанията допълват, че друг аспект на Времето е засегнат в галерията „Замръзнал поток на времето“. Това произведение на изкуството също се намира таблото на автомобила, като продължава и във вътрешната част на вратите. То представлява светещи перфорации от контрастна кожа, които създават специална атмосфера, дори когато не светят.


Rolls-Royce Phantom Tempus


Екстериорът на специалната версия на Phanthom e боядисан в нов завършен лак - Kairos Blue, за когото се твърди, че „олицетворява мрака и мистерията на пространството“. Боята включва подобни на бижута сини люспи от слюда, които блестят, докато улавят светлината, представяйки звездите.

От Phantom Tempus Collection ще бъдат произведени едва 20 бройки, като всички те вече са купени от клиенти на Rolls-Royce. Компанията не разкрива цената на автомобила, но в Rolls-Royce са убедени, че той ще се превърне в колекционерска ценност и ще става все по-търсен с времето.

Още снимки на уникалната лимузина - вижте в галерията:


Технически промени няма, като под капака е поставен познатият 6,75-литров V12 от стандартния модел. Мощността на мотора е 563 к.с., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500