fallback

Мъск: Новият Roadster ще може да лети

Колата ще се движи на височина до 2 метра, категоричен е шефът на Tesla

Главният изпълнителен директор на Tesla – Илон Мъск, заяви, че новият Roadster, който се намира в разработка, буквално ще може да лети над земята. Височината на полета ще бъде не повече от 1-2 метра, уточни Мъск, като добави, че по този начин машината „няма да убие никого“.

За необичайната функция на Roadster бизнесменът призна в ефира на подкаста на Джо Роугън, пред когото по-рано разказа за прибиращия се слънчев панел на покрива на бъдещия бус на Tesla. Според Мъск, новият Roadster ще получи „някои ракетни технонологии“, които ще бъдат включени в предлагания като допълнителен спортен пакет Space X. Той е кръстен на друга компания на милиардера.

Този пакет не само ще подобри показателите на автомобила, но ще добави и функция за истински полет, стига, разбира се, инженерите на Tesla да успеят да се справят със задачата, поставени им от Мъск. В този случай новият Roadster ще се издига във въздуха с помощта на ракетни ускорители, работещи със сгъстен газ.

„Все още мисля, как да накараме тази машина да лети, без да убива хора“, коментира Мъск. И допълни, че заради изисквания за безопасност новият Roadster ще се издига на около 1,0-1,8 метра. В този случай, при внезапна повреда в двигателя, електромобилът ще падне и ще увреди окачването, но хората в колата ще останат невредими. Мъск допълни, че колата ще се движи напред, дори когато е във въздуха, но времето за полет ще бъде ограничено.

Салонът на Roadster с пакет SpaceX ще бъде с две места, като на мястото на задните седалки ще бъдат поставени балоните с газ, който захранва допълнителните двигатели. Те ще бъдат поставени отпред и отзад. Самият електромобил получава 3 електромотора – същите като при Model S във версия Plaid, които ще развиват 1034 к.с. и ще позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,99 секунди.

Снимка: Tesla

fallback
  • #25
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Няма такъв измамник.
  • #24
    Бай ( преди 3 години )
    Ракетните двигатели трябва лично Мъск да ги свива .
  • #23
    фен на мъск номер 1 ( преди 3 години )
    ако можи да я дигнат малко повичи чи като пръдне да не им мириши на хората
  • #22
    Mitko ( преди 3 години )
    Амфетите са му дошли в повече
  • #21
    Ran ( преди 3 години )
    Хвалете го, но първо се поинтересувайте от къде му дадоха парите и кой му диктува идеите! Подобна *** като гн. Собственика на Майкрософт.
  • #20
    анонимен ( преди 3 години )
    Само д то всички като си накупятхлетящи автомобили и ще се блъскат помежду си
  • #19
    джаро ( преди 3 години )
    Великан, от класата на Стив Джобс. Ако не и по-голям. И все още е в началото.
  • #18
    RD ( преди 3 години )
    Да вземат да я вдигнат на 2.5 метра поне, че да не праска минувачите по главите.
  • #17
    пук ( преди 3 години )
    Този човек освен пари си прави и кеф. Велик.
  • #16
    джайлс ( преди 3 години )
    Луд, луд. И гениален.
fallback
Последни