fallback

Латвийци показаха най-евтиния електромобил в Европа

Моделът на Dartz Motors ще има пробег от 200 км и ще струва 9999 евро

Латвийската компания Dartz Motors, която нашумя като производител на луксозни и скъпи бронирани всъдеходи, изпрати на изданието Motor1 снимки на малко малко електрическо превозно средство, предназначено за европейския пазар.

Всъщност, за проекта FreZe EV се заговори още през миналото лято, но тогава така и не бяха дадени подробности. Сега става ясно, че серийният вариант на електромобила получава името FreZe Nikrob EV, тъй като друга литовската компания – Nikrob, ще участва пряко в производството.

Трябва също да да се уточни, че електромобилът не е напълно независима разработка на балтийските специалисти, а преобразуван китайски модел Wuling Hongguang Mini EV. Последният се произвежда от съвместно предприятие с участието на General Motors, като е доста търсен в Китай.

Още снимки на електромобила - вижте в галерията:

Версията за Европа ще бъде с две врати и с четири места в салона. Пробегът с едно зареждане на батерията ще бъде около 200 км, което е напълно приемливо за повечето жители на ЕС. От Dartz Motors допълват, че FreZe Nikrob EV, която заради цената си е позиционирана като най-достъпния електромобил на европейския пазар, ще бъде последвана от други модели на ток.

Снимки: Dartz Motors

fallback
  • #11
    Пешо секса ( преди 3 години )
    Я па тия спрелите! Зайчарник и я моем си напрайм!
  • #10
    Питър Пан ( преди 3 години )
    Я? Малкото фиатче възкръсна!!!
  • #9
    Венцислав ( преди 3 години )
    Големи сте *** бе. На заглавието на статията излиза снимката с ферарито. Отваряш и виждаш "великия" електромобил вдясно.... Сензация ли търсите по този начин или повече прегледи на глупавата статия?
  • #8
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Хахаха, ще стане същото както с мобилните телефони преди 4-5 години, пазарът се напълни с европейски марки , които бяха преименувани модели на третодивизионни китайски производители.
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    В тая "кутийка" ме съмнява да се съберат 4-*** възрастни ...с нормални размери.
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Поне не лъжете бе глпци.Какви латвиици Ситроен Ами струва 6000 евро.
  • #5
    Анонимен ( преди 3 години )
    Интересува ме колко звезди има това нещо на Euro NCAP ? Латвийците май само са облепили пластмасовата китайска количка с фолио .
  • #4
    До 1 ( преди 3 години )
    За такива случаи или няма субсидия или е до 50% от цената то иначе отдавна щеше да се напълни с такива и да източат субсидиите
  • #3
    Г ( преди 3 години )
    Да но да изкарва реални 200. КмНе само когато е топло слънчево и баба Мара си е казала молитва.
  • #2
    Total ( преди 3 години )
    Ето как се прави в Латвия днес - купуваш китайско електромобилче за 6 000, пребоядисваш го, слагаш му цена 9999 и....ето те и теб инвативен производител!
fallback
Последни