IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SSC Tuatara отговори на скептиците с нов световен рекорд

Суперколата успя да развие 460 км/ч на космодрум във Флорида (ВИДЕО)

Компанията SSC North America, която беше разкритикувана за фалшификация на развиването на скорост от 509 км/ч, организира нов опит за рекорд. Този път купето Tuatara с мощност 1750 к.с. се пробва не на магистрала в Невада, а на космодрума „Кенеди“ във Флорида, където по- рано рекорд постави McLaren Speedtail.


SSC Tuatara


В крайна сметка американската хиперкола успя да развие 279,7 мили в час (450,1 км/ч) в едната посока и 286,1 мили в час (460,4 км/ч) в противоположната. Средната максимална скорост е 282,9 мили в час (455,2 км/ч). За сравнение, официалният рекорд на Гинес от 2017 година принадлежеше на хиперколата Koenigsegg Agera RS - 447,19 км/ч.

Следващата цел пред SSC Tuatara е да премине психологическата граница от 300 мили в час (483 км/ч). Такава скорост досега е постигал само Bugatti Chiron Super Sport 300+, който разви 490,4 км/ч. Постижението обаче не е официално, тъй като скоростта беше отчетена само в една посока.



Още две хиперколи претендират за титлата „най-бърз сериен автомобил в света“. Това са Koenigsegg Jesko Absolut и Hennessey Venom F5, които се очаква да направят своите опити за атака на рекорда през тази година.

Снимка и видео: SSC North America

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Стиф ( преди 3 години )
    Не се е развалил, а са се отказали, заради качеството на настилката в обратна посока... За пореден път глупости без да се проверят се пишат
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    А бе кayн никой не знаел ти знаеш ли че математически можеш да изчислиш и прогнозираш какво ще се случи.Има софтуери за проектиране аеродинамични тунели и тн.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    В обратната прототипа се развялил ахахах.Типично фау ве