fallback

Вижте как Porsche Panamera Turbo S поставя рекорд за скорост

След успеха на „Нюрбургринг“ германският модел се насочи към пистите в САЩ (ВИДЕО)

Германският производител Porsche публикува видео, на което е записано как Porsche Panamera Turbo S, моделна година 2021, поставя рекорд за бързина. Машината стана най-бързият седан на пистата в Атланта (САЩ).

След като Porsche Panamera Turbo S постави абсолютен рекорд на „Нюрбургринг“ сред премиум-седаните, екипът на германската марка реши да се насочи към популярното в Северна Америка трасе Michelin Raceway Road в Атланта. Моделът на Porsche стана най-бързият седан, която някога е преминавал през пистата, като рекордното му време е 1 минута 31,51 секунди.

Трябва да се отбележи, че Panamera Turbo S се оказа по-бързо от друг седан с 4 врати на Porsche. Досегашният рекорд за обиколка принадлежеше на електромобила Porsche Taycan Turbo S, който записа време от 1 минути и 33,88 секунди. И в двата случая, германските машини бяха карани от професионалния автомобилен състезател Лех Кийн.

Новият рекордьор е оборудван със специални гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 ND0 със свръх-високи характеристики. Комплектът гуми представлява наскоро разработен образец с размери 275/35 ZR 21 103Y XL отпред и 325/30 ZR 21 108Y XL отзад.

Очаква се, че Porsche Panamera Turbo S 2021 ще бъде на разположение на дилърите на марката през пролетта на 2021 година. В стандартното оборудване на модела влизат керамично-композитни спирачки Porsche, система за управление на вектора на въртящия момент Porsche Torque Vectoring Plus и спортна система за стабилизация на накланянето Porsche Dynamic Chassis Control.

Снимки и видео: Porsche

fallback
  • #10
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1,ако Тесла вдигне 355км/ч батериятао ще и стигне за половината обиколка.Предполагам е грешка и вместо 355 си искал да напишеш 255.
  • #9
    до 3 и 4 ( преди 3 години )
    Мозъкът ти се умори и оттегли в средата на изречението ли? До тая част не успя да стигне: "... рекорд на Нюрбургринг СРЕД ПРЕМИУМ СЕДАНИТЕ"?
  • #8
    до номер 1 ( преди 3 години )
    Жалко, че няма такава идеално права писта като за него :D
  • #7
    ( преди 3 години )
    Пепи Шекери не помни какво е писал съвсем наскоро: https://automedia.investor.bg/a/2-***/44416-mercedes-amg-gt-63-s-sreshtu-porsche-panamera-turbo-s-vtori-rund
  • #6
    The End до #6 ( преди 3 години )
    пропусна да кажеш каква според теб (демек от първо лице) ще е ***-колата на "бъдещето", оная без буриите и с нежното гласче ...
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    а ти по пътеката на Винету!!
  • #4
    край ( преди 3 години )
    Колата на бъдещето за германците е с четри големи бурии отзад и да реве като дзвер.Телефона на бъдещето за Нокия се казваше Верту и беше с кожи, диаманти, сваровски и масивно злато. Порше върви по пътя на Верту.
  • #3
    до 1 ( преди 3 години )
    А да го направи, па тогава ела тука!!
  • #2
    !?? ( преди 3 години )
    "След като Porsche Panamera Turbo S постави абсолютен рекорд на Нюрбургринг ..." !??
  • #1
    Шекерчо пак ... ( преди 3 години )
    кърти мивки: Mercedes AMG GT 4 door 63s - 7:27:80min, Porsche Panamera Turbo S - 7:29:81min ... !??https://***.nuerburgring.de/en/fans-info/info/record-drives-lap-times-nuerburgring.html
fallback
Последни