fallback

Новият модел на Lamborghini беше разкрит

Спийдстърът SC20 получава двигателя на Aventador SVJ

Снимка на спийдстъра Lamborghini SC20, разработен от спортното подразделение Squadra Corse, беше публикувано в интернет. Машината е разработена на базата на друг поръчков модел на марката - SC18, като е оборудван със същия атмосферен 6,5-литров V12, на който разчита и екстремният Aventador SVJ.

Първите снимки на спийдстъра, покрит с камуфлаж, Squadra Corse публикува в началото на октомври. Спортната кола получава класически дизайн с два масиви обтекателя, зад които да скрити "предпазни дъги"), и няма предно стъкло. Неговата роля ще играе "въздушен купол", същият като този, който създава при движението си McLaren Elva.

Колата е създадена по поръчка на клиент, като в нея освен елементи от SC18 се използват и детайли от други два състезателни автомобила на марката - Huracan GT3 Evo и Huracan Super Trofeo Evo. Задвижването на Lamborghini SC18 е поверено на двигател V12 6.5 от екстремния Aventador SVJ (770 к.с. и 720 Нм), като той ще се поставя и на SC20. Скоростната кутия е 7-степенна ISR, а задвижването - към четирите колела.

Тъй като спийдстърът е на базата на Aventador, той може да бъде считан за приемника на Aventador J. Откритата суперкола беше представена на автосалона в Женева през 2012 година, като показаният прототип веднага беше продаден на заинтересован колекционер.

Снимка: TheSupercarBlog

fallback
  • #4
    //// ( преди 3 години )
    До 1. Колегата не е искал се заяжда, просто по правописа излиза, че ферари са копирани от Ламбо. Без лоша умисъл съм :)
  • #3
    До 2 ( преди 3 години )
    Аз това казвам, приятел. Че Ферари ги правят, Ламбо явно почват да копират бизнес модела.
  • #2
    snaky ( преди 3 години )
    Че те Ферари винаги са правили поръчкови коли. Позаинтересувай се малко за специалните им модели преди да им даваш наклон.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Ше се сетят пт Ферари, че за да се правят добри пари, трябва да правиш редки и поръчкови коли.
fallback
Последни