fallback

Ford обяви разработка на гигантски бензинов V8

В основата на новия Megazilla ще бъде сегашният 7,3-литров двигател на марката

Компанията Ford обяви, че разработка огромен V8 двигател с работен обем над 7,0 литра. Секретният проект носи името Megazilla, съобщи главният инженер на подразделението Майк Гудуин, като допълни, че в основата на новия мотор е атмосферният 7.3 Godzilla, който се поставя на пикапите Super Duty.

Плановете на Ford са направата на гигантски бензинов V8 бяха разкрити във видео, публикувано на канала Racing Industry. Характеристиките на бъдещия агрегат се държат в тайна, но е известно, че той ще бъде по-производителен от 7,3-литровия Godzilla, който развива 436 к.с. и 644 Нм.

И тъй като Godzilla V8 е предвиден за леки камиони и тежки пикапи, новият атмосферен мотор ще получи сериозен резерв. Например, с помощта на турбокомпресори на фирмата Whipple мощността на двигателя ще може да бъде увеличена до 60%. По-вероятно е обаче, инженерите на Ford да се откажат от поставянето на компресори и да търсят други начини за увеличение на мощността и на въртящия момент.

Очаквания са, че новият мотор ще запази основните качества на Godzilla - непретенциозност, надеждност и достъпна цена (сега тя е около 8100 долара). Феновете на Ford са във възторг от настоящия 7,3-литров двигател и със сигурност ще харесат и новия. Те вече поискаха компанията за поставя Godzilla дори на Ford Mustang, но шефът на проекта отхвърли подобна възможност, тъй като нямало никакъв смисъл.

Снимки: Ford

fallback
  • #6
    Кефа няма цена ( преди 3 години )
    Атмосферните мотори никога не вкарват газове в купето.
  • #5
    Смех ( преди 3 години )
    И пак япончетата им разказват играта с нидани и тойоти.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    хуху Е това е ЕКОЛОГИЯ дами и господа... с размах и визия.. Сигурен съм че този чисто нов V8 агрегат (когато и да го направят) ще бъде тотално забранен до 2030-та! даже може и по-рано - пред 2029та да го забранят! и заклеймен!! ХАХА а някои си вярват в светлото ел. бъдеще... Само в Европа ще се мъчим с някакви псевдо забрани и ще се правят какви ли не глупости да се заобикалят те...
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Байдън сега като им сложи акциз на горивата, бързо ще се откажат.
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    А в Европа екотъпотии и 3 цилиндрови *** .
  • #1
    RD ( преди 3 години )
    Това са повече от 60 коня литрова мощност! Браво!
fallback
Последни