IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи компактен хибриден SUV

Версията Q3 45 TFSI се задвижва от агрегата на VW Golf GTE

Audi предлага хибридни версии на кросоувърите си Q5, Q7 и Q8, а сега към тях се присъединява и компактният Q3 във версия 45 TFSI. SUV-моделът ще се предлага и в купе вариант, който се казва Q3 Sportback 45 TFSI e.


Audi Q3 45 TFSI


Продажбите и на двете версии ще стартират през януари 2021 година, като задвижването е същото като на VW Golf GTE. Това означава мощност от 245 к.с., като и двата варианта изминават до 61 км само на електричество (по цикъла NEDC) или 51 км (Q3) и 50 км (Q3 Sportback) според стандарта WLTP.

Двигателят с вътрешно горене е 1.4 TFSI развива 150 к.с., като е комбиниран с електрически мотор с 85 кВт (116 к.с.). Скоростната кутия е S-tronic с 6 предавки, която изпраща мощността към предната ос. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,3 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч.


Audi Q3 45 TFSI


Стартирането на кросоувъра винаги е на електричество, освен при силен студ. Максималната скорост на движение само на ток е 140 км/ч. В хибриден режим системата сама регулира съвместната работа на бензиновия двигател и електромотора, който помага при изпреварване и преодолява турбо-ямата.

С натискане на бутон EV шофьорът може да превключва между хибридно и електрическо движение. Литиево-йонната батерия с капацитет 13 кВт/ч е поставена под пода над задната ос. Тя се зарежда с променлив ток от 400-волтов контакт за 3 часа и 45 минути, като пробегът може да се командва от смартфон чрез приложението myAudi.


Audi Q3 45 TFSI


Стандартното и двете версии получават 17-цолови джанти, докато 18-, 19- и 20-цоловите се предлагат като опция. Водачът може да избира между нормален и виртуален дисплей, който се предлага в два различни размера. Има и 10,1-инчов сензорен екран на мултимедийната система. В оборудването влизат още LED-фарове и двузонов автоматичен климатик.

Хибридната версия на Q3 струва точно 46 000 евро, докато Q3 Sportback е с 1400 евро по-скъпа, като и за двата варианта се предлага субсидия от властите в Германия от 6750 евро.

Още снимки и а двете версии - вижте в галерията:

Снимки: Audi

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    expert ( преди 3 години )
    И кога е било това? Защото като гледам сайта им в Германия, едва от година и половина имат хибриди в гамата си. Или казваш те тайно ги продаваха, под тезгяха, за "свои" хора ...:-)
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези пък са такива нещастници, думи нямам! Не спряха да крадат от Тойота и Рено.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Абсолютно безмислен автомобил, поне според мен! Нито има приемущество с пътен просвет, нито с вместимост, нито каквато и да е било друго практическа характеристика, сравнен със обикновенно А3 например.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези чупят барометъра с цените си, за смешна малка кола 150 коня понеже била "премиум" и искат 150 бона. Не ми се мисли тази която е RS версията 300 коня колко ще струва.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За пасивния в модерното семейство.