fallback

Daimler сменя Renault с китайци

Германският концерн ще прави хибридни двигатели от ново поколение с Geely

Германският производител Daimler ще си сътрудничи с китайската компания Geely при изграждането на двигател с вътрешно горене от следващо поколение, който да се използва в хибридни превозни средства, съобщава Reuters.

„Двете компаниите планират да разработят високоефективен модулен двигател, който ще се използва в хибридни превозни средства и ще се произвежда както в Китай, така и в Европа", заяви говорител на германския автомобилен концерн.

За целта фабриките на Daimler в Германия ще бъдат реконструирани постепенно, за да могат да произвеждат агрегати с електрическо задвижване. Едновременно с това в част от германските заводи на концерна ще продължат да се правят и двигатели с вътрешно горене.

За образуването на алианс между Daimler и Geely пръв съобщи германският вестник Handelsblatt, който се позовава на източници от компанията. Повечето двигатели ще се произвеждат в Китай, а съюзът с Geely, която притежава 9,69% от базирания в Щутгарт германски производител, означава край на настоящето партньорство между Daimler и френската група Renault.

Позовавайки се на източници от Daimler, вестник Handelsblatt твърди, че пактът Daimler-Geely ще спести на германския производител на автомобили „трицифрена сума в милиони“. Предположенията са, че тя ще е малко под 1 млрд. евро.

Снимка: Daimler

 

fallback
  • #10
    анонимен ( преди 3 години )
    Рено зарязаха и БМВ. Напускат потъващия кораб.
  • #9
    До ...! ( преди 3 години )
    Май напоследък Рено тегли шут на всички дето и един двигател не могат като хората да направят вече
  • #8
    Do 2 ( преди 3 години )
    Щот от Щутгарт са мноу яки двигателисти ръйш ли....хи хи
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    Рено е качествена и скъпа марка. Мерцедес стана ниска летва за французите.
  • #6
    ...! ( преди 3 години )
    май напоследък всеки бяга от Рено, дали ежемесечните френски държавни финансови ижекции ще дадат още малко живот на тоя отдавнашен мъртвец?
  • #5
    Stanislav ( преди 3 години )
    Нещата в Китай са прости, или правиш развойна дейност та местен партньор или не продаваш там. Лошото е че за краткосрочни полИ се закопава бъдещето.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Оня ден като споменаха че ще съкратят 15 000 работници , ви казах че това е защото ще внасят яко компоневти от китай и за жалост излязох прав.
  • #3
    :)))) ( преди 3 години )
    Новия шеф на Рено явно лесно ще позиционира компанията в премиум сегмента. Другите сами се закопават :)))
  • #2
    Киро ( преди 3 години )
    ГейЛи...браво, с такива партньори имиджа расте!
  • #1
    Мерцедес Фен ( преди 3 години )
    Крайно време беше от Мерцедес да спрат да осират колите си с *** на Рено....
fallback
Последни