fallback

Изненада: жените предпочитат мъже със скъпи коли

Друго си е науката да докаже нещо, което всички знаем

Мъжете, които карат скъпи коли, са осезаемо по-привлекателни за нежния пол. Естествено, това трудно може да се нарече откритие, но пък за сметка на това най-после е доказано научно благодарение на две мащабни проучвания.             Първото бе извършено още преди години от психолози от Кардифския университет във Великобритания. Екипът е провел теста си върху стотина жени на възраст между 21 и 40 години, на които са показвани в разбъркан ред снимки на едни и същи мъже, седящи в малолитражен Ford Fiesta и в свръхлуксозно Bentley Continental. В огромното мнозинство от случаите дамите давали доста по-висока оценка на снимката на мъжа зад волана на Bentley.

Групата на доктор Майкъл Дън е провела и обратното проучване - с мъже, на които са показвани женски снимки. Както може да се очаква, то е дало противоположен резултат - 99 на сто от мъжете са се вълнували повече от фигурата и лицето на дамата, отколкото от това каква кола кара тя.           Може да не повярвате, но притежаването на Bentley ви дава по-добър шанс да сте харесван от жените, отколкото притежаването на Ford Fiesta

Второто проучване, надграждащо това на Дън, бе завършено съвсем наскоро от учени от два канадски университета. Използвайки по-широка тестова група от жени между 20- и 40-годишна възраст, те напълно потвърдиха резултатите на колегите си. "Жените се фокусират върху неща като благосъстояние и социален статус, защото, ако мъжът ги притежава, той ще е в по-добра позиция да осигури здраво потомство", твърди д-р Нури Ахмед, съавтор на изследването. При над половината изследвани всъщност скъпият автомобил компенсира напълно неща като напредналата възраст на мъжа, оредяващата коса и недотам атлетичната фигура. "Това е инстинктивен еволюционен механизъм, а не някаква пресметливост и алчност", подчертава д-р Ахмед.

 

fallback
  • #13
    НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАТЕРИАЛ ( преди 3 години )
    . . . - ЖЕНАТА ! ! !
  • #12
    Корекция: ( преди 3 години )
    "Жените се фокусират върху неща като благосъстояние и социален статус, защото, ако мъжът ги притежава, той ще е в по-добра позиция да осигури здраво потомство" - пълни глупости! Ако една жена роди две момчета, или минимум двама внуци, то те разполагат с най-много наполовина по-лош старт от майка си. А при две "некрасиви" наследнички? Подобна логика урежда материално единствено майката. Най-дългосрочният гарант за поколение е красотата и мъжете го знаем! Преследване на материалното е егоизъм!
  • #11
    Даденостите ( преди 3 години )
    Хаха, да! Комплекс Елизиум.. Муцка - вика едно блонди на друго - видя ли я тая кво грозно го е родила? - Ми даа, то прилича на баща си, не на мерцедеса му. Иначе #3 две мнения няма. Новото време с многото изкушения, телефоните и снимките по скъпи места ги направиха крайни материалистки. Всяка иска емоции, лукс, забавления, никоя не ще да сменя пелени, поради което в Европа няма да останат европейци и сме сред последните поколения, дето се радват на Ренесансовите паметници на културата...
  • #10
    Премиум комплекс ( преди 3 години )
    А колко момченца теглят кредити за по-лъскава барака, щото кварталната мушмула няма да ги забележи. Ах, комплекси, комплекси.
  • #9
    пора ( преди 3 години )
    И мъжете предпочитат жени с големи джуки и дъблоки усти ама не всички са такива...а най-обичам нимфоманки - но не повече от 2-3 месеца че ти взимат здравето...
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Всяка дама е материалистка, някои повече от други.
  • #7
    бг смешки ( преди 3 години )
    нищо ново ! това се забелязва особнео силно у бедни държави като БГ ! а напоследък съвсем !
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    и като допълнение към дон Шопеску: То "потомството" ще прилича на бащата, не на колата...
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    мъжете също предпочитат жените със скъпи автомобили
  • #4
    дон Шопеску ( преди 3 години )
    "той ще е в по-добра позиция да осигури здраво потомство" !... Нищо подобно, за здраво потомство се искат добри гени, не скъпа кола... Ше им осигури добър социален статут. ТОВА Е "ЕВОЛЮЦИОННИЯ МЕХАНИЗЪМ" :)
fallback
Последни