IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

11-те типа шофьори, които никога не използват мигач

Ако се чудите, става дума за загадъчния лост вляво от волана ви

Ако някога почувствате, че животът ви е лишен от смисъл, спомнете си за човека, чиято работа е да монтира мигачи в автомобилите на BMW.
Тази и още хиляди подобни шегички изразяват дълбокото негодувание на онези шофьори, които все пак ползват мигачите си, срещу онези, които смятат това за подронващо личното им достойнство.
 
 
мигач, Лада Нива, коте
Стига да мига, няма проблем


Защо обаче толкова много хора пренебрегват това логично средство за повишаване на безопасността? Българският закон за движение по пътищата е достатъчно ясен: "Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с отклоняване встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното средство..." (ЗДвП, чл. 26). Но дори да се абстрахираме от закона, здравият разум би трябвало да ви подскаже, че мигачът приятно намалява риска някой зад вас да се забие в колата ви, когато изведнъж решите да завиете или да намалите. Защо тогава бихте го пропуснали? Психолозите от години проучват този въпрос и всъщност са обособили 10 типа хора, които не желаят да подават мигач. А ние добавяме към тях и 11-и - сами ще видите защо.


11-те типа хора, които никога не подават мигач (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500