fallback

Рекордът за скорост на SSC Tuatara май ще се окаже фалшив

Производителят на апаратурата за измерване отказа да потвърди постижението (ВИДЕО)

Поставянето на новия абсолютен рекорд за скорост при сериен автомобили от SSC Tuatara повдига все повече въпроси и май е на път да се окаже измама. Основното доказателство за постижението е видео, предоставено от компанията-производител SSC North America , което беше поставено под съмнение.

Оказва се, че това не е напразно. Експерти обръщат внимание на несъответствие на данните от телеметрията в определени моменти. А някои математици дори изчисляват истинската скорост на SSC Tuatara, като използват ориентири от околната среда. Според тях, хиперколата е развила под 500 км/ч.

Компанията-производител на оборудването за измерване на телеметрията - Dewetron, първоначално потвърди обявените цифри, но след това се отметна и пусна официално заявление, в което казва, че нито един неин сътрудник не е присъствал на изпитанията и не е участвал в подготовката на апаратурата. Съответно, тя не може да гарантира, че резултатът е истински.

В опит да потуши скандала основателят на фирмата SSC North America - Джеъръд Шелби, заяви, че съвсем скоро екипът му ще организира нов опит за постигане на рекордна скорост, на който ще бъдат поканени експерти и представители на медиите.

Снимка и видео: SSC North America

fallback
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    Проблема на скоростите на д 450 км/ч са гумите,не мощността. Бугати разви скорст от 493км/ч със специални гуми направени точно за този опит и повече не стават.
  • #6
    Хи хи ( преди 3 години )
    И таз кола кат короната
  • #5
    Иконома ( преди 3 години )
    Кравари, Сър!
  • #4
    Луд ( преди 3 години )
    Задава се #Tuatatagate аз не вярвам на рекорда от самото начало.Няма как да използваш обикновенни гуми на неравен терен и да ми летиш с над 530 км/ч това е равносилно на чисто самоубийство.
  • #3
    тъпънар ( преди 3 години )
    американската икономика всеки знае , че въздух под налягане та и колата им е балон но с хелииййй
  • #2
    Бул Гер ( преди 3 години )
    След Никола , Тутара е следващото голямо име , балон , от АмХамерика . Да си признаем ,американците бяха силни на тема коли . Сега ги внасят .Внос:>
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Ахахаха, какво фиаско!
fallback
Последни