IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla призна за лошото качество на Model 3

Компанията ще ремонтира безплатно проблемната задна броня на всички коли

Новините за дефекти в електромобилите на Tesla се появяват редовно и вече не изненадват никого. Една от тях обаче беше доста впечатляваща, тъй като се оказа, че задната броня на Model 3 не издържа натиска на вода и просто пада по време на движение в дъждовния условия.


Tesla Model 3 броня


Компанията дълго време не коментираше случаите, но в крайна сметка призна за проблем с качеството и задължи всичките си сервизни центрове да ремонтират колите безплатно. Досега Tesla действаше избирателно - част от собствениците на Model 3 получаваха безплатен ремонт, докато други бяха принудени да плащат, тъй като този елемент не е включен в гаранцията на автомобила.

Оказва се, че дефектът се дължи на лошата конструкция на задната броня, която се откача при събиране на повече вода в нея. В случая инженерите на Tesla просто не са предвидили дренажни отвори, от които водата да се изтича.



Интересното в случая е, че в компанията не виждат проблем и няма да променят конструктивно самата броня, което означава, че и все още непроизведените Model 3 също вероятно ще се сблъскат с този дефект. Само преди дни Tesla модернизира сериозно най-достъпния си електромобил, но промените засегнаха други елементи.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500