fallback

BMW Group сменя софтуера на 750 000 автомобила

Поставянето на новата програма става от разстояние за 20 минути

BMW Group обяви за началото на най-голямото обновяване на програмното оборудване на автомобили в историята на компанията. Повече от 750 000 превозни средство по цял свят ще получат последна версия (version 07/20) на операционната система BMW Operating System 7.

За първи път подобен ъпдейт ще бъде извършен "по въздуха", както при моделите на Tesla, като той включва 8 напълно нови или подобрени функции. Първи новият софтуер ще получат клиентите на BMW в Германия (още от 19 октомври), а след това поетапно ще се включат други страни от Европа, Северна Америка и Китай. Собствениците на колите ще бъдат предупреди от медийния център на компанията и от приложението BMW App.

Системата BMW Operating System 7 беше пусната през 2018 година, когато с нея се обзаведе седанът 7-Series. Първи с нейния ъпдейт обаче ще се сдобие моделът 5-Series (на снимките). От компанията уточняват, че софтуерът се зарежда от разстояние само за 20 минути.

В подобрената система е включена "първата по рода си в света" цифрова услуга eDrive Zones, която трябва да помага на собствениците на зареждащи се хибриди. При навлизането на техните автомобили в така наречените "зелени зони", те ще преминават на електрически режим. Тази функция действа в повече от 90 града в Европа.

Сервизът BMW Maps на свой ред вече по-бързо разчита маршрута, като обединява данните от системата с прогнозата за времето. За нова функция се счита и интерфейсът Android Auto, който вече се свързва безкабелно с автомобила. Системата Apple CarPlay дава информация за лентата на движение, а Connected Parking търси място за паркиране, като отчита размерите на колата.

Внедрен е и нов вариант на асистент BMW Intelligent Personal Assistant, като той разпознава човека, с който разговаря. Съответно е увеличен и списъкът с команди, които да изпълнява. Добавени са и други функции - като Connected charging, която служи за лесно търсене на зарядни станции, чието местоположение излиза на екрана през водача заедно с работното време на терминала.

Снимки: BMW

fallback
  • #1
    Добрич ( преди 3 години )
    Пълна трагедия, немските сапунерки, никога повече немско.
fallback
Последни