IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus оставя европейците без три модела

Хечбекът CT, седанът IS и купе RC отпадат от пазара на Стария континент

Компанията Lexus приключва продажбите на хечбека CT, седана IS и купе RC в Европа, съобщава Automotive News, като се позовава на представител на марката. Японският производител ще насочи всички сили в сегмента на кросоувърите и затова изтегля от пазара всички непопулярни модели.


Lexus IS

Седанът IS записва все по-слаби продажби и това се окава решаващо за съдбата му в Европа.


Изключения все пак ще бъдат направени, като те се отнасят за имиджовите модели на луксозния бранд. Това са купетата с 4 врати RC F и LS, а също така и седанът ES, който демонстрира положително динамика на продажбите.

За периода януари-август 2020 година бестселър на Lexus на европейския пазар е кросоувърът UX, от който са продадени 10 298 бройки. В топ 3 попадат още NX и RX с резултати 7739 и 3474 реализирани машини, като на фона на тези резултати е напълно логично производителят да се съсредоточи именно върху кросоувърите, които се търсят много повече в сравнение с останалите класове.


Lexus CT

За 8 месеца от хечбека CT са продадени само 2344 бройки, което с 35% по-малко от аналогичния период на 2019 година. Прекратяват се също продажбите на седана IS (1101 бройки) и на купето RC (422 бройки).

В същото време флагманското купе RC F остава в гамата за Европа, както и седанът LS, въпреки че техните резултатите са още по-ниски. Различно стоят нещата със седана ES, чийто резултат се е увеличил с 3% през 2020 година - до 2346 бройки.

Снимки: Lexus

0 от 500